Universitetsuddannelser

Universitetsuddannelser bliver en stadigt vigtigere vej til job i den finansielle sektor.

En række universitetsuddannelser kan også føre til et job og en karriere i en bank eller en anden finansiel virksomhed.

Det er typisk økonomiske, juridiske og IT universitetsuddannelser, der fører til job i en finansiel virksomhed. Det kan også være erhvervsøkonomiske uddannelser (cand.merc.). Uddannelserne fører typisk til ansættelse i specialistfunktioner i penge- og realkreditinstitutters samt forsikrings- og pensionsselskabers hovedsæder.

Erhvervsøkonomi, HA

Erhvervsøkonomi handler om virksomheder, og hvordan de fungerer i samspil med kunder, konkurrenter og samfundet. Læs mere her.

Jura

Jura handler om hele retssystemet. Du får et overblik over lovene, og hvordan de bliver til, og du lærer også at fortolke lovene og bruge dem i praksis. Læs mere her.

HA.jur.

Uddannelsen kombinerer jura og erhvervsøkonomi og giver dig bl.a. baggrund for at analysere, hvordan en virksomhed kan tage vigtige økonomiske beslutninger inden for lovens rammer. Læs mere her.

Økonomi

På økonomi studerer du både erhvervs- og samfundsøkonomiske problemstillinger. Læs mere her.

IT

På IT-området er der mange muligheder for at specialisere sig. Se mulighederne på bachelorniveau her.

Ph.d.

Ph.d.-graden er en overbygning på kandidatuddannelsen. Læs mere her.

Mere information

Du kan finde mere information om universitetsuddannelser hos studievejledningerne på universiteterne og på Studievalg.  Du søger optagelse på universitetsuddannelser gennem Den Koordinerede Tilmelding (KOT). Læs mere om ansøgningsfrister her. Læs mere om optagelse her.

Udgivet d. 31.3.2017

Nøgleord