FA i medierne

FA’s direktion udtaler sig løbende i medierne og deltager i den offentlige debat med klummer, synspunkter og debatindlæg. Via linket nedenfor kan du se et udvalg af FA’s indlæg.

Det er nødvendigt med en større politisk vilje til at investere i flere klimarelevante efter- og videreuddannelsesmuligheder på videregående niveau, skriver Mads Borregaard, cheføkonom i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), i et debatindlæg i Børsen.

Efter beskrivelse af udfordringer med rekrutteringer til de små bankfilialer stempler Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiveforening (FA), ind i debatten. Det sker i en klumme i Finanswatch.

”Andelen af kvinder i topledelse handler ikke kun om, hvad der sker internt i virksomhederne. Det handler i høj grad også om faktorer i samfundet, der ligger udenfor sektorens direkte rækkevidde,” skriver Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsforening (FA), og Steen Lund Olsen, næstformand i Finansforbundet, i en klumme i FinansWatch.

Metoo-debatten satte en stopper for forestillingen om, at der er reel ligestilling. Vi må taget et opgør med de skæve kønsopfattelser, som bliver ved med at eksistere på arbejdspladsen og i hjemmet. Det skriver Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) og Steen Lund Olsen, næstformand i Finansforbundet, i et debatindlæg i Altinget.

Den nye whistleblowerlovgivning bør være enkel og gennemskuelig, skriver Merete Preisler, underdirektør og advokat (H) i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), i et debatindlæg i FinansWatch.

Vi vil se mere hjemmearbejde efter genåbningen, end vi gjorde inden nedlukningen. Derfor bør danskere, som ofte arbejder hjemme, få et personligt skattefradrag til etablering af hjemmekontor. Det skriver Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) i et debatindlæg i Altinget.

Regeringen bør sætte større fokus på, hvordan det offentlige efter-og videreuddannelsessystem kan understøtte kompetenceudvikling af hele arbejdsstyrken, skriver Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) i et debatindlæg i Børsen.

”Uanset om seksuelle krænkelser viser sit umodne ansigt i form af verbal lummerhed eller fra sin absolut grimmeste side i form af fysiske overgreb, er det udtryk for en fuldstændig uacceptabel adfærd. En adfærd, der skal have ansættelsesretslige sanktioner på en måde, der sikrer retssikkerheden for alle berørte parter. Punktum.” Det skriver Mariane Dissing, adm. direktør i FA, i et debatindlæg i Jyllands-Posten.

De erfaringer, som virksomheder og medarbejdere landet over har høstet med hjemmearbejde i 2020, bør ikke hældes ud med badevandet, når coronakrisen er ovre, skriver Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), i et debatindlæg.

Flere af de uddannelser, der udgør fødekæden til mange toplederstillinger i dansk erhvervsliv, har en betydelig kønsmæssig slagside. Det skriver Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), i et debatindlæg i Altinget.