FA i medierne

FA’s direktion udtaler sig løbende i medierne og deltager i den offentlige debat med klummer, synspunkter og debatindlæg. Via linket nedenfor kan du se et udvalg af FA’s indlæg.

Regeringens forslag om ret til tidlig pension skønnes at reducere velstanden med knap 13 mia. kr. i 2025. Dermed vil forslaget gøre Danmark fattigere i 2025, og fx neutralisere ¾ af virkningen fra Vækstplan DK, der bl.a. sænkede selskabsskatten fra 25 pct. til 22 pct og reducerede afgifterne på øl, sodavand og erhvervslivets energiafgifter.

Danskernes tillid til pensionssystemet er altafgørende, og deres bekymringer skal tages alvorligt. Derfor bør regeringens ønske om ret til tidlig pension indtænkes og afvente pensionskommissionens arbejde, så der træffes en beslutning på det bedst mulige grundlag. Det skriver Mads Borregaard, cheføkonom i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), i et indlæg i Børsen.

Siden regeringen fremlagde sit udspil om ret til tidlig pension, har dens retorik ved flere lejligheder nået næsten uanede højder, når den har omhandlet finanssektoren. I mange tilfælde er retorikken rettet mod finanssektoren skæv. I nogle tilfælde direkte vildledende. Det skriver Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) og Kent Petersen, formand for Finansforbundet, i et fælles indlæg i Jyllands-Posten.

De økonomiske konsekvenser af corona-krisen har stillet skarpt på behovet for et mere omstillingsparat arbejdsmarked. Her kan vores erfaringer med hjemmearbejde os. Det skriver Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) i et indlæg i Altinget.

”Selv om arbejdsmiljøproblemer er vidt forskellige, bliver de desværre tit og ofte skåret over en kam i den offentlige debat. Og det på trods af, at der i virkeligheden er markante forskelle fra branche til branche, og dermed også stor forskel på, hvordan udfordringerne skal løses.” Det skriver Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), i et debatindlæg i Altinget i anledning af Den Europæiske Arbejdsmiljøuge.

Hvis regeringen og støttepartierne vælger at forringe forskerskatteordningen i den kommende finanslov, vil det svække danske virksomheder i den globale konkurrence om de kloge hoveder. Og det vil skade samfundsøkonomien, skriver Mariane Dissing, adm. direktør i FA, i en klumme i FinansWatch.

Trods høj beskæftigelse og lav ledighed er der behov for reformer af den aktive arbejdsmarkedspolitik, men desværre signalerer regeringen ikke fornyelser af arbejdsmarkedspolitikken, skriver Nadeem Farooq, underdirektør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), i et debatindlæg i Altinget.

Pride Week er vel nok en af årets mest festlige og farverige uger i den danske hovedstad, men bag overflødighedshornet af glimmer og glitter gemmer sig et alvorligt tema. Det skriver Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), i en klumme i FinansWatch.

I en ny klumme på FinansWacth roser Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), regeringens nye kodeks målrettet headhunterfirmaer. Kodekset kræver blandt andet, at 33 pct. af de kandidater, som headhunterne præsenterer for deres klienter, skal være kvinder.

Det er befriende, at Socialdemokratiet i sit erhvervsudspil melder sig klar til at lempe reglerne for fast-track-ordningen for udenlandsk arbejdskraft, skriver Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening, i et indlæg i Altinget.