Nyheder

Et nyt sæt skærpede rejserestriktioner forventes at træde i kraft i næste uge. I de nye regler anses forretningsrejser som et anerkendelsesværdigt formål.

Ledernes Hovedorganisation tilbyder digitalt kursus i forebyggelse og håndtering af sexchikane. Kurset er målrettet ledere, og FA’s medlemsvirksomheder kan deltage kvit og frit. 

”Uanset om seksuelle krænkelser viser sit umodne ansigt i form af verbal lummerhed eller fra sin absolut grimmeste side i form af fysiske overgreb, er det udtryk for en fuldstændig uacceptabel adfærd. En adfærd, der skal have ansættelsesretslige sanktioner på en måde, der sikrer retssikkerheden for alle berørte parter. Punktum.” Det skriver Mariane Dissing, adm. direktør i FA, i et debatindlæg i Jyllands-Posten.

Nye retningslinjer for kontorarbejdspladser indeholder anbefalinger om test ved smittetilfælde på arbejdspladsen og to meters afstand mellem medarbejdere.

FA’s Forum for Mangfoldig Ledelse holdt fredag webinar om, hvordan Nestlé arbejder med diversitet, så de i dag har lige mange kvinder og mænd på alle ledelsesniveauer i virksomheden.

Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), Finansforbundet og Forsikringsforbundet relancerer den fælles sektorguide til forebyggelse og håndtering af seksuel chikane. Den nye version er opdateret med yderligere to gode råd.

Trivsel i en tid med permanent hjemmearbejde var omdrejningspunktet, da Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) og Partnerskabet ”Sammen om mental sundhed” torsdag holdt webinar. Se eller gense webinaret i artiklen.

Finansvirksomhedernes forventninger til beskæftigelsen de kommende tre måneder er mere positive i januar 2021, end de var i oktober 2020. Det viser to målinger, som Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) har gennemført blandt sine medlemsvirksomheder. Cheføkonom kalder udviklingen positiv, men efterlyser reformer, der øger arbejdsudbuddet.

Ligebehandlingsnævnet har afgjort, hvordan godtgørelse for afskedigelse af medarbejder på den ”nye” fleksjobordning skal fastsættes.

Finansvirksomheder over en bred kam indfører ekstra tiltag for at forebygge mentale udfordringer i kølvandet på den ugelange nedlukning.