Nyheder

Tirsdag lancerede regeringen Teknologipagten, der skal styrke danskernes tekniske og digitale kompetencer til gavn for erhvervslivet og for den enkelte. Godt og nødvendigt initiativ, lyder det fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA).

Om bare fem uger træder den nye persondataforordning (GDPR) og en ny databeskyttelseslov i kraft. Onsdag deltog 50 repræsentanter fra et bredt udsnit af finanssektoren i FA’s kursus om de nye regler.

I forbindelse med det nye praktikpladsafhængige AUB sender ATP i disse uger forskudsopgørelser til landets virksomheder. Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) har udarbejdet materiale, der giver svar på de hyppigste spørgsmål om det nye AUB og om forskudsopgørelsen.

Der er stort set ikke erhvervssygdomme i finanssektoren, viser ny opgørelse fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikring.

De seneste dage har flere medier bragt historien om, at der stort set ikke er kvindelige direktionsmedlemmer i finanssektoren. Men sektoren oplever faktisk, at flere og flere kvinder sætter sig i chefstolene. Og den udvikling vil også slå igennem på direktionsplan, skriver Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), i et indlæg i Berlingske.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) opfordrer landets virksomheder til at komme med forslag til bedre arbejdsmiljøregler. Opfordringen står øverst på dagsordenen for et møde i FA’s arbejdsmiljønetværk i april.

Kampen om fremtidens vækst, arbejdspladser og udvikling handler ikke kun om at tiltrække virksomheder og investeringer til Danmark. Kampen om de dygtige hoveder bliver mindst lige så afgørende, skriver Nadeem Farooq, underdirektør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) i et debatindlæg.

I forhold til sidste år har flere uddannelsessøgende i år sat kryds ved finansøkonomuddannelsen. Det viser nye tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.  

Regeringen vil have flere mennesker med handicap ind på arbejdsmarkedet. God idé, lyder det fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA).

EU-Domstolen fastslår, at tilkaldevagt i eget hjem, under visse omstændigheder, kan være arbejdstid, selvom medarbejderen ikke aktiveres under tilkaldevagten.