Nyheder

Finanssektoren er i fuld sving med at indrette sig efter de kommende dataregler, skriver Mariane Dissing, adm. direktør i FA, i en klumme i FinansWatch. Klummen kommer efter, at en partner i advokatfirmaet Bech-Bruun i et interview med FinansWatch har rejst tvivl om, hvorvidt finanssektoren er klar til de nye regler.

INVITATION. Oplev C:ntact levere en inspirerende teaterforestilling om, hvordan øget diversitet blandt medarbejdere og kunder skaber nye udfordringer og muligheder for virksomheder. Hør erhvervsforsker Søren Schultz Hansen fortælle om de nye generationers møde med arbejdsmarkedet. Og deltag i workshops og debat om, hvilke kompetencekrav fremtiden stiller til virksomhederne. Alt sammen på FA’s Kompetencekonference 2017.

Virksomhederne i finanssektoren forventer flere end 1.500 akademiske nyansættelser i år, viser undersøgelse fra FA. Holder forventningerne, er det en markant stigning i forhold til sidste år.

Flere og flere uddannelsessøgende vælger en uddannelsesretning inden for it-området. Desværre er den massive interesse ikke nok til at imødekomme virksomhedernes fremtidige behov for it-specialister. Derfor er det nødvendigt med politiske tiltag, der letter virksomhedernes adgang til relevant og højtspecialiseret arbejdskraft, skriver Mariane Dissing, adm. direktør i FA, i et debatindlæg.

Ligebehandlingsnævnet har i en ny afgørelse slået fast, at det ikke var i strid med loven, da en af FA’s medlemsvirksomheder afskedigede en mandlig medarbejder, der var på forældreorlov. FA førte sagen for virksomheden.

Interesserer du dig for arbejdsmarkedet og uddannelse? Og kunne du tænke dig at arbejde i spændingsfeltet mellem politik, kommunikation og analyse, så søg stillingen som praktikant i Finanssektorens Arbejdsgiverforening.

I ugerne 29, 30 og 31 er FA’s telefoner åbne alle hverdage fra kl. 8.30-15.00.

På trods af at det samlede antal af ansøgere til landets videregående uddannelse er faldet i år, så hitter finansøkonomuddannelsen stadig blandt de uddannelsessøgende.

Den årlige strukturstatistik fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) giver FA’s medlemsvirksomheder mulighed for at benchmarke egne lønniveauer mod resten af sektoren. Strukturstatistik 2016 er netop udkommet.

Regeringen bør finde nye reformveje, der sikrer virksomhederne den arbejdskraft, de har brug for nu og i fremtiden. Og her er det helt oplagt at vende blikket mod mulighederne for tiltrækning af højtuddannet udenlandsk arbejdskraft, skriver Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), i et debatindlæg i Altinget.