Trepartsforhandlinger skal medvirke til at skabe kulturforandringer på danske arbejdspladser, så seksuel chikane bliver bedre forebygget og mere konsekvent håndteret. Det mener regeringen, der nu indkalder arbejdsmarkedets parter til forhandlinger.

En arbejdsgruppe skal se på, hvordan modellen for praktikpladsafhængigt AUB kan forenkles.

Målet med AUB kan ikke være at straffe virksomheder for ikke at oprette praktikpladser, som fører til ledighed i sidste ende. Det skriver Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), i et debatindlæg i Altinget Uddannelse.

Regeringen og arbejdsmarkedets parter indgik natten til mandag en aftale, der supplerer den eksisterende ordning om arbejdsfordeling.

Regeringen og arbejdsmarkedets parter er blevet enige om at udfase lønkompensationsordningen gradvist.

Sent torsdag aften indgik regeringen og arbejdsmarkedets parter en trepartsaftale om AUB-midlerne. Aftalen betyder bl.a., at finanssektoren får en besparelse på mere 25 procent i AUB i 2020.

Regeringens økonomiske ekspertgruppe foreslår, at regeringen og arbejdsmarkedets parter bør mødes til trepartsforhandlinger om justering af arbejdsfordelingsordning.

Virksomheder, der har søgt en EUD-elev, men ikke fået stillingen besat, har nu mulighed for at søge om nedsættelse af det praktikpladsafhængige AUB.

Regeringen og arbejdsmarkedets parter, herunder Finanssektorens Arbejdsgiverforening, har mandag indgået en aftale om at forlænge integrationsgrunduddannelsen (IGU). Uddannelsen skal hjælpe flygtninge ind på arbejdsmarkedet.

Flere af FA’s medlemsvirksomheder har fået afslag fra Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag under ATP på korrektion af medarbejderes uddannelsesoplysninger i forbindelse med det nye praktikpladsafhængige AUB. Men der er stadig mulighed for at få rettet oplysninger. Læs her hvordan.