Flere end 4 ud af 10 finansvirksomheder har taget stilling til omfanget af hjemmearbejde efter corona, mens hver femte virksomhed afventer ændringer i rammevilkårene for hjemmearbejde. Det viser en ny undersøgelse fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA).

I en ny undersøgelse svarer mere end hver tredje dansker i beskæftigelse, at muligheden for at arbejde hjemmefra er et centralt parameter for dem i deres job. Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) forudser, at hjemmearbejde bliver et slagkraftigt våben i virksomheders rekrutteringsindsats.

Målet med AUB kan ikke være at straffe virksomheder for ikke at oprette praktikpladser, som fører til ledighed i sidste ende. Det skriver Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), i et debatindlæg i Altinget Uddannelse.

FA-barometret bestod i oktober af 9 spørgsmål. Undersøgelsen viser bl.a. omfanget af rekrutterings- og kompetenceudfordringer. Fx forventer knap 6 ud af 10 finansvirksomheder, at der i nogen eller i høj grad er behov for medarbejdere med andre kompetencer for at kunne udføre virksomhedernes arbejdsopgaver om et år.

FA-barometret bestod i oktober af 9 spørgsmål. Undersøgelsen viser bl.a. omfanget af rekrutterings- og kompetenceudfordringer. Fx angiver godt 6 ud af 10 forsikringsvirksomheder, at mere end halvdelen af deres medarbejdere i gennemsnit har arbejdet hjemmefra mere end 1 dag om ugen de seneste tre måneder.

Antallet af finansansatte er faldet med 5.500 de seneste 10 år. Det viser en ny opgørelse fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA).

Hjemmearbejde er for alvor slået igennem i forsikringssektoren. Det viser en ny undersøgelse fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA).

Behovet for en mere fleksibel tilbagetrækning vil stige i fremtiden hos både medarbejdere og arbejdsgivere, skriver Mariane Dissing, adm. direktør i FA, i et debatindlæg i Altinget.

Ligestilling, diversitet og bæredygtighed er blevet endnu vigtigere, når morgendagens arbejdsstyrke skal vælge deres drømmearbejdsgiver. Det viser en ny undersøgelse, som rekrutterings- og vikarbureauet Academic Work har gennemført.

Hver tredje dansker i beskæftigelse forventer minimum én hjemmearbejdsdag hver uge resten af 2020, mens hver femte forventer to eller flere ugentlige arbejdsdage fra privaten. Det viser en ny opinionsundersøgelse, som Voxmeter har gennemført for Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA).