Via partnerskabet KomDigital kan ledere og medarbejdere i finansvirksomheder få et gratis løft af deres digitale kompetencer.

Et bredt flertal i Folketinget besluttede torsdag at afskaffe uddannelsesloftet.

Senest 18 måneder efter endt uddannelse er 9 ud af 10 nyuddannede finansøkonomer enten i job eller under videreuddannelse, viser tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet. Dermed er finansøkonomuddannelsen den erhvervsakademiuddannelse indenfor det økonomiske-merkantile-område, hvor flest kommer i job eller videreuddanner sig.

Efteruddannelsen ’Eksamineret Finansrådgiver i Formuerådgivning (EFF)’ er som den første af sin slags blevet vurderet af Danmarks Akkrediteringsinstitution.

Et flertal i Folketinget har besluttet at målrette 102 millioner kroner til en række uddannelsesinstitutioner, så de kan øge optaget på STEM-uddannelser. ”Godt nyt,” lyder reaktionen fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA).

En ny opgørelse fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening kortlægger uddannelsesniveauet i finanssektoren. Opgørelsen viser bl.a., at flere yngre end erfarne medarbejdere har en videregående uddannelse.

Siden finanskrisen er andelen af medarbejdere med videregående uddannelser steget markant i finanssektoren. Det viser en ny analyse, som Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) har udarbejdet på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

Små og mellemstore finansvirksomheder i hovedstadsområdet, der er medlemmer af Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), kan kvit og frit få styrket deres medarbejders digitale kompetencer via KomDigital.

Ny fællesnordisk undersøgelse udpeger sociale kompetencer og tilpasningsevne som vigtige hos fremtidens finansansatte. Undersøgelsen er den første af sin slags.

Finanssektoren har i år indgået uddannelsesaftaler med 159 finanselever. Det er 14 procent flere end sidste år og det højeste antal siden 2013.