Finanssektoren har i år indgået uddannelsesaftaler med 159 finanselever. Det er 14 procent flere end sidste år og det højeste antal siden 2013.

Uddannelsen til finansøkonom hitter. Flere end 1.800 ansøgere har i år krydset uddannelsen af som deres 1. prioritet. Målt på optag er finansøkonomuddannelsen nu blandt de 10 største uddannelser i Danmark.

Danske Bank i Kolding løb med prisen som Året Erhvervsakademipraktik 2019 foran 300 andre virksomheder. Bag prisen står landets erhvervsakademier.

Alle partier i Folketinget har i dag stemt for et lovforslag, der giver universitetsstuderende mere frihed og fleksibilitet. Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) roser aftalen.

En lang række finansvirksomheder støtter regeringens ambition om at skabe et bachelorarbejdsmarked i Danmark.

Undervisningsministeriet har netop offentliggjort, at den ene uges grundforløb for studenter på finansuddannelsen, som blev indført med eud-reformen i 2015, afskaffes pr. 1. august 2019. Det er meget glædeligt, at det efter adskillige års politisk pres endelig er lykkedes FA at få dette adgangskrav fjernet igen til gavn for FA’s medlemsvirksomheder.

Regeringens disruptionråd har i dag offentliggjort sin rapport ”Klar til fremtidens job”, der indeholder bud på initiativer og tiltag, som skal gøre Danmark klar til fremtiden.

I løbet af foråret holder landets udbydere af finansøkonomuddannelsen karrieredage for studerende og virksomheder.

FA afgiver bemærkninger til Undervisningsministeriets lovforslag omhandlende styrkede erhvervsuddannelser, mere praksisfaglighed i folkeskolen, uddannelsesparathedsvurdering til alle ungdomsuddannelser m.v..