Flere end 100 virksomheder fra et bredt udsnit af finanssektoren har deltaget i en ny spørgeskemaundersøgelse fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening. Undersøgelsen viser bl.a., at bløde kompetencer er eftertragtede i sektoren.

Ny undersøgelse viser, at medarbejdere med bløde kompetencer er eftertragtede i finanssektoren. Bløde kompetencer er et attraktivt supplement til de dybe faglige kompetencer, lyder det fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening, der står bag undersøgelsen.

I en ny stor undersøgelse blandt finansvirksomheder peger 83 procent af virksomhederne på, at digitaliseringen medfører nye kompetencekrav til de finansansatte.

I et nyt udspil foreslår regeringen massive investeringer i kompetenceudvikling af ufaglærte ledige. God idé, men glem ikke det øvrige arbejdsmarked, lyder reaktionen fra Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA).

Tidligere uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) åbner 16. september det første møde i et bredt funderet kompetenceråd, der skal skabe viden om fremtidens kompetencekrav. Det er Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) og Finansforbundet, der står bag rådet, som udgøres af en stærk forsamling repræsentanter fra fagbevægelsen, arbejdsgiverorganisationer, uddannelsesinstitutioner og virksomheder.

FA’s kompetencekonference zoomede i år ind på, hvordan virksomhedens samfundsansvar kan bruges som motor i medarbejdernes kompetenceudvikling. Se eller gense oplæg fra konferencen.

Ny fællesnordisk undersøgelse udpeger sociale kompetencer og tilpasningsevne som vigtige hos fremtidens finansansatte. Undersøgelsen er den første af sin slags.

En lang række virksomheder fra finanssektoren deltager i arrangementer i FA-teltet på Ungdommens Folkemøde i september.

FA’s kompetencekonference zoomer i år ind på, hvordan virksomhedens samfundsansvar kan blive en motor i medarbejdernes kompetenceudvikling. Konferencen løber af stablen 4. september. Der er stadig ledige pladser.

Regeringens disruptionråd har i dag offentliggjort sin rapport ”Klar til fremtidens job”, der indeholder bud på initiativer og tiltag, som skal gøre Danmark klar til fremtiden.