Manglen på it-ansatte i finanssektoren har presset lønniveauet så meget i vejret, at der er risiko for, at virksomhederne lægger opgaverne i udlandet, lyder advarslen fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA). Det skriver Børsen.

Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) har netop offentliggjort sin årsberetning.

Flere og flere ikke-vestlige efterkommere finder ansættelse på det finansielle arbejdsmarked. Alene fra 2014 til 2015 steg antallet af ansatte, der er ikke-vestlige efterkommere, med 15 procent i landets banker. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Sammen med blandt andre FA har Dansk Handicap Forbund udarbejdet et værktøj til ansættelse, fastholdelse og afskedigelse af personer med handicap. Værktøjet præsenteres på et fyraftensmøde i Aarhus 14. marts og på et morgenmøde i Aalborg 15. marts. Deltagelse er gratis for FA's medlemsvirksomheder.

Beskæftigelsesministeriet har anmodet FA, som medlem af EU-Specialudvalget for Arbejdsmarkedet og Sociale Forhold, om bemærkninger til de nævnte lovforslag.

Det er helt nødvendigt, at et flertal på Christiansborg ser virkeligheden i øjnene og løfter sit politiske ansvar for fremtidens pensionssystem, skriver Mariane Dissing, adm. direktør i FA, i en klumme i FinansWatch.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil stille sig i spidsen for regeringens partnerskab for fremtidens arbejdsmarked. Det sagde han i dag i sin tale til Folketinget. Stærkt signal, lyder reaktionen fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA).

FA’s årlige IT-konference, Finance IT Day, bød på oplæg, prisuddeling og networking. Se videoklip fra konferencen her.

Medarbejderreduktionerne i finanssektoren er et udtryk for forudseenhed og ansvarlighed, skriver Mariane Dissing, adm. direktør i FA, i en klumme i FinansWatch.

Ny teknologi skaber omvæltninger i mange brancher, ikke mindst i finanssektoren, hvor behovet for medarbejdere med stærke it-kompetencer er stort. Onsdag den 16. november besøger 12 finansvirksomheder IT-Universitetet for at åbne de studerendes øjne for jobmulighederne i finanssektoren.