Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) har de seneste dage modtaget flere henvendelser fra medlemsvirksomheder, der overvejer delvis genåbning af nedlukkede filialer.

BFA Finans har netop udgivet et sæt nye gode råd om forebyggelse og håndtering af vold og trusler.

FA-medlemsbarometer bestod i januar af 11 spørgsmål. Undersøgelsen viser bl.a. omfanget af rekrutterings- og kompetenceudfordringer. Fx angiver 56 pct. af finansvirksomhederne, at der har oplevet udfordringer med rekruttering de seneste tre måneder. Det er i lidt højere grad de større virksomheder, som angiver, at de har oplevet mindre udfordringer med rekruttering de seneste tre måneder.

FA-medlemsbarometer bestod i januar af 11 spørgsmål. Undersøgelsen viser bl.a. omfanget af rekrutterings- og kompetenceudfordringer. Fx angiver 50 pct. af virksomhederne, at der har oplevet udfordringer med rekruttering de seneste tre måneder. Det er en svag stigning sammenlignet med målingen i oktober 2020.

Finanssektorens Arbejdsmiljødag, som FA arrangerer sammen med Finansforbundet og Forsikringsforbundet, er udskudt til senere på året.

Torsdag holdt Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) sit tredje webinar i rækken af webinarer om mental sundhed i en coronatid. Webinaret gav gode råd til, hvordan kolleger og teams kan kommunikere bedst muligt sammen, når alle arbejder fra privaten.

Ledernes Hovedorganisation tilbyder digitalt kursus i forebyggelse og håndtering af sexchikane. Kurset er målrettet ledere, og FA’s medlemsvirksomheder kan deltage kvit og frit. 

”Uanset om seksuelle krænkelser viser sit umodne ansigt i form af verbal lummerhed eller fra sin absolut grimmeste side i form af fysiske overgreb, er det udtryk for en fuldstændig uacceptabel adfærd. En adfærd, der skal have ansættelsesretslige sanktioner på en måde, der sikrer retssikkerheden for alle berørte parter. Punktum.” Det skriver Mariane Dissing, adm. direktør i FA, i et debatindlæg i Jyllands-Posten.

Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), Finansforbundet og Forsikringsforbundet relancerer den fælles sektorguide til forebyggelse og håndtering af seksuel chikane. Den nye version er opdateret med yderligere to gode råd.

Finansvirksomheder over en bred kam indfører ekstra tiltag for at forebygge mentale udfordringer i kølvandet på den ugelange nedlukning.