RÅD OG VEJLEDNING OM CORONA/COVID-19

Nyheder

Indholdsfortegnelse

Regeringen forlænger sin opfordring om hjemmearbejde året ud og indfører krav om mundbind.

Hjemmearbejde er for alvor slået igennem i forsikringssektoren. Det viser en ny undersøgelse fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA).

Sundheds- og Ældreministeriet, Erhvervsministeriet og Beskæftigelsesministeriet har i forening udsendt en opdateret udgave af ”Retningslinjer om ansvarlig indretning af kontorarbejdspladser mv. i lyset af udbruddet af COVID-19”.

De særlige corona-aftaler i finanssektoren er forlænget frem til og med 31. december.

Regeringen opfordrer til, at arbejdspladser i hele landet fortsætter med hjemmearbejde til og med 31. oktober.

Processen for virksomheders indbetaling af indefrosne feriemidler er uændret, selvom medarbejdere oplever fejl i beregningerne fra ATP.

Regeringen opfordrer til hjemmearbejde frem til 18. oktober.

Den seneste tids smittespredning af COVID-19 får nu regeringen til at opfordre til hjemmearbejde i videst muligt omfang i hele landet. Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) anbefaler sine medlemsvirksomheder at følge opfordringen.

Hver tredje dansker i beskæftigelse forventer minimum én hjemmearbejdsdag hver uge resten af 2020, mens hver femte forventer to eller flere ugentlige arbejdsdage fra privaten. Det viser en ny opinionsundersøgelse, som Voxmeter har gennemført for Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA).

Et personligt skattefradrag på op til 10.000 kroner til etablering af hjemmekontor skal forebygge skader ved hjemmearbejde, foreslår Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA). I en ny undersøgelse svarer 20 procent af de danskere, der har mulighed for hjemmearbejdsdage, at de vil øge antallet af dage, hvis de får fradrag til etablering af hjemmekontoret.