Nyhed

Trepartsaftale sikrer lønkompensation

Søndag indgik arbejdsmarkedets parter og regeringen en trepartsaftale, der skal afbøde konsekvenser på arbejdsmarkedet som følge af situationen med corona i Danmark.

En ny aftale mellem arbejdsmarkedets parter og regeringen sikrer, at virksomheder kan få lønkompensation i forbindelse med situationen med corona i Danmark.

”Det er en fornuftig aftale, som også er relevant for virksomheder og medarbejdere i finanssektoren. Alle vores medlemsvirksomheder er påvirket af den nuværende situation, men nogle er væsentligt mere påvirket end andre. Og for den gruppe kan aftalen være en hjælpende hånd for virksomheder og medarbejdere,” siger Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA).

Konkret sikrer aftalen bl.a., at virksomheder i stedet for afskedigelser kan sende medarbejdere hjem og få lønkompensation på op til 75 procent af lønnen. Aftalen er midlertidig og løber frem til 9. juni med virkning fra 9. marts.

Af aftalen fremgår det, at virksomhederne skal selv betale den del af lønnen, der ligger over 23.000 kroner om måneden for fuldtidsansatte, og at virksomhederne skal love ikke at varsle fyringer i perioden.

Til gengæld skal medarbejderne holde fem dages ferie eller afspadsering. Har medarbejderne ikke fem dages ferie eller afspadsering til gode, skal de holde fem dage fri uden løn.

FA’s jurister har opdateret FA’s Q&A om corona med de relevante punkter fra aftalen.

Udgivet d. 15.3.2020

Nøgleord