Nyhed

Stort fremmøde til Finance IT Day

Op mod 200 studerende deltog i årets Finance IT Day, hvor networking mellem finansvirksomheder og fremtidens IT-specialister var i højsædet.

Kunstig intelligens, software robotter og nyskabende applikationer var i centrum, da IT-Universitet i København (ITU) torsdag dannede rammen om konferencen, Finance IT Day.

Det er Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), som hvert år holder konferencen, hvor networking mellem IT-studerende og finansvirksomheder er det bærende element.

De deltog i Finance IT Day

Finanssektoren var repræsenteret af et bredt udsnit af virksomheder ved Finance IT Day.  
Alm. Brand
Bankdata
BEC
Danske Bank
Industriens Pension
Nordea
Nykredit
Spar Nord Bank
Tryg
Topdanmark

”Jeg tror, at mange unge umiddelbart opfatter finanssektoren som en smule støvet og lidt gammeldags. Men virkeligheden er jo en helt anden. Sektoren er fyldt af innovation og nytænkning,” fortæller Mariane Dissing, adm. direktør i FA, og tilføjer:

”Jeg er overbevist om, at langt flere vil søge ind i finanssektoren, hvis de ved, hvilke spændende muligheder, der er. Det er derfor, vi holder konferencen på netop ITU, hvor morgendagens specialister færdes i dag ”

I alt havde omkring 200 studerende fra ITU og andre højere læreanstalter fundet vej til konferencen.

Networking i centrum
Dagens program blev skudt i gang i et fyldt auditorium med oplæg af Danske Bank og Topdanmark om, hvordan de arbejder med kunstig intelligens og software robotter. De to oplæg blev efterfulgt af et oplæg fra Copenhagen Fintech om deres arbejde med at placere København på verdenskortet over FinTech Hubs.

Se også: FA hædrer bachelorprojekt med pris.

Efter oplæggene deltog virksomheder fra et bredt udsnit af finanssektoren i konferencens netværksseance, som foregik i ITU’s lyse atrium. Her kunne de studerende besøge virksomhedernes stande og høre om job- og udviklingsmuligheder.  

”Finance IT Day giver virksomhederne mulighed for at fortælle de IT-studerende, face to face, om de mange udfordrende jobmuligheder og karriereveje, der er i finanssektoren. Det er mit indtryk, at der i flere tilfælde blev udvekslet kontaktoplysninger mellem studerende og virksomheder,” siger Mariane Dissing.    

Det er fjerde år i træk, at FA arrangerer Finance IT Day på ITU.

Mangel på IT-specialister lurer i horisonten

Bagtæppet for Finance IT Day er en truende mangel på IT-specialister i fremtiden. Selv om antallet af IT-ansatte i finanssektoren er steget med 19 procent på bare fire år, er efterspørgslen nemlig fortsat stor, viser tal fra FA’s seneste beskæftigelsesundersøgelse.

Af undersøgelsen fremgår det, at der især er store udfordringer for de finansielle IT-virksomheder, når det kommer til rekruttering og fastholdelse af ansatte med kompetencer indenfor IT. Hele fire ud af fem af virksomhederne beretter om problemer i den forbindelse.

Sidste år var der samlet set 9.975 IT-ansatte indenfor finanssektoren og en mangel på godt 100 medarbejdere.

Udgivet d. 9.11.2017