Nyhed

Seksuel chikane: Én sag er én sag for meget

I en ny klumme i FinansWatch opfordrer Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), Finansforbundet og Forsikringsforbundet landets finansvirksomheder og ansatte til i fællesskab at gennemgå deres forebyggelsesindsatser mod seksuel chikane for at se, om der skal ske justeringer.

Af: Mariane Dissing, adm. direktør i FA, Lone Clausen, næstformand i Forsikringsforbundet, og Michael Budolfsen, næstformand i Finansforbundet.

De seneste uger er seksuel chikane blevet debatteret intensivt i medierne.

Den massive debat er et oplagt springbræt til, at vi også i den finansielle sektor kigger os selv i spejlet og vurderer, om der er yderligere tiltag, som kan styrke vores forebyggelse af seksuel chikane i sektoren.

Lad os med det samme slå fast: Der er utroligt langt mellem sager om seksuel chikane i den finansielle sektor.

En undersøgelse fra Finansforbundet viste i 2018, at to ud af hundrede finansansatte indenfor tre år oplever uønskede seksuelle tilnærmelser på arbejdspladsen, mens en undersøgelse, som Forsikringsforbundet gennemførte i 2019 viste, at én ud af hundrede havde været udsat for seksuel chikane på deres arbejdsplads indenfor for de sidste 12 måneder.

Målt i forhold til andre brancher, er det ganske få sager. Og alligevel er det alt for mange. Én sag er nemlig én for mange.

Derfor udarbejdede vi i 2018 en fælles guide til at håndtere og forebygge seksuel chikane. Seksuel chikane er ganske enkelt uacceptabelt, hvad enten det er kolleger, samarbejdspartnere, kunder eller ledere, som opfører sig upassende.

Pointen er, at hverken medarbejdere eller virksomheder skal acceptere seksuel chikane. Aldrig. Uanset omfang.

Derfor opfordrer vi medarbejdere og virksomheder i finanssektoren til i fællesskab at gennemgå deres forebyggelsesindsatser for at se, om der skal ske justeringer.

Kampen mod seksuel chikane er vigtig for os alle. Og den kamp skal vi tage i fællesskab.

Kilde: FinansWatch, 16. september

 

Udgivet d. 16.9.2020

Nøgleord