Nyhed

Regeringen vil investere 100 millioner kroner i kompetenceudvikling

I et nyt udspil foreslår regeringen massive investeringer i kompetenceudvikling af ufaglærte ledige. God idé, men glem ikke det øvrige arbejdsmarked, lyder reaktionen fra Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA).

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) vil de kommende uger forhandle en såkaldt opkvalificeringspakke på plads.

Ifølge en pressemeddelelse fra Beskæftigelsesministeriet ønsker regeringen først og fremmest at forbedre mulighederne for, at ufaglærte ledige kan blive opkvalificeret.

Derudover lægger regeringens udspil op til, at faglige organisationer og a-kasser får mulighed for at hjælpe danske virksomheder med at rekruttere faglært arbejdskraft fra andre europæiske lande.

Regeringen vil samlet set bruge 100 millioner kroner til at uddanne flere ufaglærte ledige og sikre faglært arbejdskraft til virksomheder.

”Vi står i disse år med en kæmpe mulighed for at få alle med. Hvis det skal lykkes, kræver det en ny kurs i beskæftigelsespolitikken. Fra at have et meget enøjet fokus på at øge arbejdsudbuddet, skal vi fremover i langt højere grad have blik for, at folk kan det, som virksomhederne efterspørger. Det kræver, at vi er villige til at investere i mennesker. Og det er regeringen. I første omgang vil vi målrette 100 millioner kroner til at opkvalificere ufaglærte ledige og sikre faglært arbejdskraft til virksomheder. Vores udspil løser på ingen måde alle udfordringer. Vi er dybt afhængige af, at der også er en vilje til uddannelse både blandt jobcentre, virksomheder, lønmodtagere og ledige,” siger beskæftigelsesministeren i en pressemeddelelse.

I Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) mener adm. direktør Mariane Dissing, at der er gode takter i regeringens udspil, men hun advarer om kun at have fokus på det ufaglærte og faglærte arbejdsmarked.

”Det er bestemt fornuftigt at investere i kompetenceudvikling. Det kommer både den enkelte, virksomhederne og samfundsøkonomien til gode. Men jeg håber, at regeringen ikke glemmer den del af arbejdsmarkedet, som ikke er faglært eller ufaglært. Ledige, der har en videregående uddannelse, som de måske har taget for mange år siden, har også behov for kompetenceudvikling. I dag løber udviklingen på arbejdsmarkedet så hurtigt, at stort set alle grupper har behov for løbende kompetenceudvikling. Det må regeringen ikke overse,” siger Mariane Dissing.

Pengene til udspillet kommer fra ubrugte midler fra to uddannelsespuljer, der udspringer af beskæftigelsesreformen.

Læs mere på Beskæftigelsesministeriets hjemmeside.

 

Udgivet d. 30.9.2019

Nøgleord