Nyhed

Regeringen nedsætter stresspanel

Stress er et alvorligt samfundsproblem, mener regeringen, der nu nedsætter et panel, som skal komme med bud på løsninger.

Stress er dyrt. Både for den ramte, for virksomheder og for samfundsøkonomien.

Derfor har regeringen nedsat et såkaldt stresspanel, der skal sætte fokus på stress som et samfundsproblem og komme med bud på, hvordan danskerne kan blive mindre stressede.

I Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) tager Mariane Dissing, adm. direktør, positivt imod regeringens tiltag.

”Stress er historisk set blevet italesat som et arbejdsmarkedsrelateret problem. Og der er ingen tvivl om, at et stort arbejdspres over en lang periode kan udløse stress. Men der er heller ikke tvivl om, at årsagerne til stress spænder bredt og langt fra altid relaterer sig til belastninger på arbejdet. Derfor er det meget positivt, at regeringen anlægger et bredt perspektiv på, hvad der forårsager stress blandt danskerne, og hvordan det kan nedbringes,” siger hun.   

Panelets arbejde vil tage afsæt i fire temamøder, og hvert møde skal munde ud i tre tiltag, der kan tages med i det videre arbejde.

Ifølge den seneste Nationale Sundhedsprofil var hver fjerde dansker stresset i 2017, oplyser Sundheds- og Ældreministeriet.

Læs mere om stresspanelet

 

Udgivet d. 28.6.2018

Nøgleord