Nyhed

Nye restriktioner: Anbefaling om to meters afstand gælder også finansvirksomheder

Kundeområder i finansvirksomheder er omfattet af corona-anbefalingen om to meters afstand.

Regeringen lancerede ved et pressemøde tirsdag nye restriktioner, der skal nedbringe smittespredningen af covid-19 i Danmark.

Restriktionerne indeholder bl.a. en afstandsanbefaling på to meter. Anbefalingen er generel og gælder derfor fx kundeområder i finansvirksomheder. 

Myndighederne har dog endnu ikke meldt ud, hvorvidt afstandsanbefalingen mellem medarbejdere på kontorarbejdspladser ligeledes øges fra en til to meter. 

”Afstandsanbefalingen på kontorer er en dynamisk størrelse. I store dele af foråret 2020 var anbefalingen to meter, mens den i midten af maj blev reduceret til en meter. I lyset af den nuværende situation er det er vores klare vurdering, at også anbefalingen for kontorer bliver øget til to meter,” siger Nicholai Kjølberg, juridisk konsulent i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA).

Børn i dagtilbud

Regeringen opfordrer derudover forældre til at holde deres børn hjemme fra dagtilbud, hvis det er muligt.

”Vores corona-aftaler med Finansforbundet og Forsikringsforbundet tager højde for den situation, hvor medarbejdere både arbejder hjemmefra og passer hjemsendte børn. I relation til arbejdets udførelse er der dog forskel på, om barnet er hjemme, fordi institutionen er nedlukket, eller om man som forældre vælger at holde sit barn hjemme fra en ikke-nedlukket institution,” forklarer Nicholai Kjølberg og fortsætter:

”Vi anbefaler, at virksomheder og medarbejdere i fællesskab udviser ekstra fleksibilitet i den nuværende skærpede situation. I FA sidder vi klar med hjælp og rådgivning.”

FA’s jurister kan kontaktes på telefon på 3391 4700 eller via mail fa@fanet.dk.

Læs regeringens retningslinjer for de nye og skærpede restriktioner.

 

Udgivet d. 6.1.2021

Nøgleord