Nyhed

Nye lovændringer gør det lettere at rekruttere udenlandsk arbejdskraft

Et flertal i Folketinget besluttede i dag, at det skal være mindre bureaukratisk at ansætte udenlandsk arbejdskraft. Finanssektoren vil øge rekrutteringen af udenlandske specialister, lyder det fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA).

I fremtiden bliver det lettere for virksomheder i finanssektoren at ansætte udenlandske specialister.

Det står klart efter et flertal i Folketinget stemte for en række lovændringer, der rydder op i det massive bureaukrati, der i dag er forbundet med at ansætte udenlandsk arbejdskraft.

Mangel i finanssektoren

Tal fra FA viser, at 31 procent af virksomhederne i finanssektoren har svært ved at rekruttere og fastholde it-medarbejdere, mens 26 procent peger på de samme udfordringer, når det kommer til compliancemedarbejdere.

Bureaukratiet har især mødt kritik fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA). Derfor er Mariane Dissing, adm. direktør i FA, glad for lovændringen.

”For virksomheder i finanssektoren er rekruttering af udenlandske specialister en ekstrem tung proces. Faktisk oplever virksomhederne, at det omfattende bureaukrati er en større barriere for rekrutteringen end den ellers meget omdiskuterede beløbsordning. Derfor er vi både tilfredse med og glade for, at et flertal på Christiansborg har lyttet. Det er rigtig positivt, at der nu bliver luget ud i de mange komplicerede regler,” siger Mariane Dissing.

I sit oprindelige forslag havde regering foreslået, at den nuværende beløbsgrænse for udenlandsk arbejdskraft på 418.000 kroner skulle sænkes til 350.000 kroner. Det var der ikke politisk flertal for.

”Vi havde gerne set, at beløbsgrænsen blev sænket, men det er ikke afgørende for finanssektoren. Derfor hæfter vi os ved, at der nu bliver ryddet op i regeljunglen. Det synes vi er en fin start, fordi det letter adgangen til udenlandsk arbejdskraft for vores medlemsvirksomheder,” siger Mariane Dissing.

Regeringen, Socialdemokratiet, Radikale Venstre, SF og Alternativet stemte for lovændringerne.

FA opdaterer sit digitale opslagsværk ’Konsulenten’ med de nye regler.

 

 

Udgivet d. 30.4.2019