Nyhed

Ny trepartsaftale om arbejdsmiljø

Regeringen og arbejdsmarkedets parter, herunder FA, har i dag indgået en fornuftig aftale om nye nationale mål for arbejdsmiljøet frem mod 2030.

Aftalen fokuserer på 4 overordnede spor: arbejdsulykker, kemisk arbejdsmiljø, ergonomisk arbejdsmiljø og psykisk arbejdsmiljø.

”Det er en fornuftig trepartsaftale, som sikrer, at den danske arbejdsmiljøindsats bliver målrettet de områder, hvor der er væsentlige udfordringer. Aftalen giver dermed et stærkt fundament, så både brancher og ikke mindst virksomhederne kan spejle aftalens overordnede nationale arbejdsmiljømål ned i deres virkelighed” siger Mariane Dissing, adm. dir. i FA.

Målene udpensles i BFA Finans

Aftalen lægger op til, at Arbejdsmiljørådet i samarbejde med Branchefælleskaberne for Arbejdsmiljø (BFA) skal fastsætte konkrete og relevante måltal, der hvor arbejdsmiljøproblemet er størst og hvor det har mest relevans for den konkrete branche. FA ser frem til at arbejde med udrulningen af de nationale mål på brancheniveau i regi af BFA Finans. Aftalen erstatter de tidligere mål, der løb frem til 2020.

FA vil løbende informere yderligere om de nationale mål for arbejdsmiljø. Læs trepartsaftalen her

Udgivet d. 22.12.2020