Nyhed

Ny overenskomst på plads for forsikrings- og pensionsansatte

Ansatte i landets forsikrings- og pensionsselskaber får 5,85 procent i lønstigninger de kommende tre år. Det står klart efter, at Forsikringsforbundet og Finanssektorens Arbejdsgiverforening tirsdag aften landede en ny overenskomst.

Tirsdag aften indgik Forsikringsforbundet og Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) en ny treårig overenskomst for 9.700 ansatte i landets forsikrings- og pensionsselskaber. Aftalen giver de ansatte 5,85 procent i lønstigninger over de kommende tre år.

”Det er en solid aftale, vi har indgået. Den økonomiske ramme for aftalen er forsvarlig, og det har været helt afgørende for os,” siger Mariane Dissing, adm. direktør i FA.

Hos Forsikringsforbundet betegner man aftalen som ”fornuftig”.

”Det er en fornuftig aftale med gode lønstigninger og en række forbedringer, der rammer bredt blandt de forsikringsansatte,” udtaler Charlotte Hougaard, landsformand for Forsikringsforbundet.

De vigtigste punkter i aftalen er:

  • En treårig overenskomst
  • Lønstigninger på 5,85 procent i perioden
  • Forbedringer omkring bl.a. forældreorlov og feriemuligheder.

Tidligere på måneden landede Finansforbundet og Finanssektorens Arbejdsgiverforening en treårig overenskomst for de ansatte i penge- og realkreditinstitutter. Med tirsdagens aftale er alle overenskomster dermed på plads i finanssektoren.

Efter planen skal den nye overenskomst træde i kraft 1. april i år.

Udgivet d. 14.3.2017