Nyhed

Ny kampagne skal få flere med handicap ind på arbejdsmarkedet

Regeringen vil have flere mennesker med handicap ind på arbejdsmarkedet. God idé, lyder det fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA).

Mennesker med handicap har værdifulde ressourcer, som de både kan og gerne vil bidrage med på arbejdsmarkedet. Det er et af budskaberne i kampagnen, viljentiljob.dk, som Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering netop har lanceret.

Læs også: DEBAT: Arbejdsmarkedet skal åbnes for personer med handicap

Om kampagnes formål siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) i en pressemeddelelse:

”Vi skal udnytte, at beskæftigelsen i øjeblikket er rekordhøj i Danmark. Det giver en unik mulighed for at få flere mennesker med handicap ind på arbejdsmarkedet. Desværre må vi konstatere, at de gode konjunkturer ikke kan klare opgaven alene. Selv om mange virksomheder tager et socialt ansvar, og selv om vi har ordninger som eksempelvis fleksjob, personlig assistance og hjælpemidler, er der fortsat alt for mange, der står uden for arbejdsmarkedet. Det skal kampagnen gøre noget ved.”

Konkret opfordrer kampagnen til, at borgere med handicap, virksomheder og jobcentre skal arbejde tættere sammen og udnytte eksisterende og ny viden til at ændre holdninger på området og gøre brug af de mange hjælpemidler, som jobcentrene kan bevillige.

FA bakker kampagne op

Kampagnen bliver positivt modtaget i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA).

”Det er en dagsorden, som FA har arbejdet med i et par år. Derfor er vi selvsagt glade for, at regeringen også retter fokus mod beskæftigelsespotentialet for mennesker med handicap,” siger Mariane Dissing, adm. direktør i FA.

Læs også: Guide til ansættelse, fastholdelse og afskedigelse af handicappede medarbejdere

FA er blandt andet medlem af Dansk Handicap Forbunds advisory board, der har som erklæret mål at få flere mennesker med handicap ind på arbejdsmarkedet. Og der er et potentiale. I dag er kun fem ud af ti borgere med handicap i job.

Læs også: FA-direktør med i nyt advisory board for handicappede

Regeringen har bebudet et udspil i form af en beskæftigelsesstrategi for mennesker med handicap inden sommer. Udspillet vil bygge på input fra erhvervslivet og handicaporganisationer.

 

 

 

Udgivet d. 23.3.2018