Nyhed

Ny indsats skal få flere mennesker med handicap i job

Flere mennesker med handicap skal kunne komme ind på arbejdsmarkedet. Det mener regeringen, der i dag skyder en fireårig indsats i gang. Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) bakker op om indsatsen og peger på, at det skal være lettere for virksomheder at ansætte mennesker med handicap.

Med beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og socialminister Mai Mercado i spidsen lancerer regeringen onsdag en fireårig indsats, der skal lette vejen til arbejdsmarkedet for personer med handicap.

I Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) bliver initiativet positivt modtaget.

”Der er et stort beskæftigelsespotentiale for mennesker med handicap. Men det er nødvendigt, at det bliver lettere for virksomhederne at ansætte mennesker med handicap. Derfor skal der luges ud i de ugennemskuelige regler, som i dag præger området,” siger Mariane Dissing, adm. direktør i FA.

Læs også: DEBAT: Arbejdsmarkedet skal åbnes for personer med handicap

Kompetencekort skal skabe overblik

FA har igennem de seneste år engageret sig i arbejdet med at få mennesker med handicap ind på arbejdsmarkedet.

Konkret har FA i flere omgange advokeret for indførelsen af et såkaldt kompetencekort, hvoraf det fremgår, hvilke kompenserende ordninger, virksomheder kan gøre brug af, når de ansætter en medarbejder med handicap.

En idé, som regeringen støtter og som en arbejdsgruppe under Beskæftigelsesministeriet nu kigger på.

”Tanken med et kompetencekort er at synliggøre, hvilke støtteordninger virksomhederne kan gøre brug af, når de ansætter en person med handicap. På den måde bliver regelsættet langt mere overskueligt for virksomhederne, og det vil gøre det lettere for mennesker med handicap og virksomheder at indgå en aftale. Alle vinder på det,” forklarer Mariane Dissing.

Læs også: FA: Det skal være lettere at ansætte mennesker med handicap

Lanceringen af den fireårige indsats sker ved en konference onsdag i DGI-byen i København.

På konferencen vil virksomheder og kommuner dele erfaringer fra deres arbejde med få personer med handicap i beskæftigelse. Blandt deltagerne er Nordea, som har gode erfaringer med at have ansat medarbejdere med autisme.

Læs også: Ny politisk aftale skal hjælpe mennesker med handicap ind på arbejdsmarkedet

Regeringens mål er, at 13.000 personer med et større handicap skal i job frem mod 2025.

 

Udgivet d. 6.3.2019

Nøgleord