Nyhed

Myndigheder anbefaler to meters afstand på kontorarbejdspladser

Nye retningslinjer for kontorarbejdspladser indeholder anbefalinger om test ved smittetilfælde på arbejdspladsen og to meters afstand mellem medarbejdere.

Regeringens covid-19-sektorpartnerskab for private kontorarbejdspladser, hvori Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) deltager, har netop revideret retningslinjerne for kontorfællesskaber.

”Efter min bedste overbevisning indeholder det reviderede sæt retningslinjer ikke nye anbefalinger, som finansvirksomhederne ikke relativt hurtigt kan implementere. Det nye er reelt, at myndighederne anbefaler test af både nære og ikke-nære kontakter, hvis en medarbejder, der har været fysisk på arbejdspladsen, konstateres smittet med covid-19,” siger Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA). 

Konkret anbefaler myndighederne, at ikke kun nære kontakter til en smittet medarbejder, der har været fysisk på arbejdspladsen, testes. Anbefalingen er nu, at også andre kontakter til den smittede medarbejder skal testes. Testen kan både være en hurtigtest eller en PCR-test.

Ydermere er myndighederne gået tilbage til forårets anbefaling om to meters afstand mellem kontoransatte.

Retningslinjerne er vejledende. 

Læs retningslinjerne her.

Spørgsmål kan rettes til FA’s jurister på telefon 3391 4700 eller via fa@fanet.dk

 

Udgivet d. 22.1.2021

Nøgleord