Nyhed

Mærkedag har fokus på mental sundhed

Arbejdspladser over hele landet sætter i dag fokus på mentale sundhed.

I dag er det Danmarks Mentale Sundhedsdag, som er en mærkedag, hvor arbejdspladser over hele landet sætter fokus på mental sundhed.

Ifølge Hans Jørgen Steffensen, arbejdsmiljøchef i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), er der god grund til, at mange arbejdspladser har fokus på mental sundhed blandt de ansatte.

Læs også: Minikursus for ledere i mental sundhed

”Selv om mange mentale helbredsproblemer ikke er relateret til arbejdet og arbejdspladsen, er de stadig årsag til en betydelig del af det samlede sygefravær på det danske arbejdsmarked. Desværre er fx stress, angst og depression ofte meget tabubelagt i vores samfund. Derfor er formålet med dagen at sætte fokus på, at vi skal blive bedre til at tale om mentale helbredsproblemer,” siger Hans Jørgen Steffensen.   

Det er partnerskabet ’Sammen om mental sundhed’, der står bag Danmarks Mentale Sundhedsdag, som Velliv Foreningen støtter økonomisk. 

Læs også: Velliv Foreningen støtter events med 10.000 kroner 

Partnerskabet består af en række organisationer, blandt andre Dansk Arbejdsgiverforening, Dansk Industri, Forsikring og Pension og FA. 

I praksis er partnerskabet et forpligtende samarbejde, hvor organisationerne forpligter sig til bl.a. at promovere vigtigheden af god mental sundhed.

”De massive corona-nedlukninger af arbejdsmarkedet i dele af 2020, hvor medarbejdere er blevet sendt hjem for at arbejde fra privaten, har påvirket den mentale sundhed på arbejdspladserne. Vi kender ikke omfanget endnu, men de mange hjemmearbejdsdage kan have været mentalt udfordrende for nogle medarbejdere. Det er derfor afgørende, at vi på arbejdspladserne har en åben og fordomsfri dialog om det,” siger Hans Jørgen Steffensen.  

Danmarks Mentale Sundhedsdag er inspireret af WHO's World Mental Health Day, der hvert år markeres 10. oktober. I Danmark falder sundhedsdagen altid i starten i oktober, men ikke nødvendigvis 10. oktober. 

 

 

Udgivet d. 8.10.2020

Nøgleord