Nyhed

Livlig aktivitet på Finance IT Day

Ti finansvirksomheder og op mod 200 it-studerende deltog onsdag i FA’s it-konference, Finance IT Day. Formålet med konferencen er at øge de kommende it-specialisters kendskab til de mange karrieremuligheder i finanssektoren.

Der var godt gang i samtalen mellem finansvirksomheder og it-studerende, da Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) onsdag holdt sin årlige it-konference, Finance IT Day.

De deltog i Finance IT Day 2018

Danske Bank
Nordea
Nykredit
Visma Enterprise
Industriens Pension
PFA
Topdanmark
Alm. Brand
Tryg
BEC

Ligesom i de fem foregående år, hvor konferencen er løbet af stablen, dannede IT-Universitet i København (ITU) igen i år rammen om arrangementet.

”It-specialister er en meget ombejlet gruppe på arbejdsmarked. Efterspørgslen efter deres kompetencer er enorm – også fra finanssektorens side. Derfor har vi valgt at placere vores it-konference i de studerendes egne omgivelser på ITU ud fra devisen om, at dagens it-studerende er morgendagens it-specialister,” siger Mariane Dissing, adm. direktør i FA.

Netværksseance mellem virksomheder og studerende

I alt deltog 10 finansvirksomheder og op mod 200 it-studerende i konferencen, hvor det bærende element er en 2,5 timer lang seance med networking mellem finansvirksomheder og studerende.

”Vores mål er naturligvis at få henledt de studerendes opmærksomhed på de mange spændende karrieremuligheder, der er indenfor it-området i finanssektoren,” siger Mariane Dissing.     

Netværksdannelsen foregår i et særskilt standområde på ITU, hvor de 10 virksomheder har hver sin stand, som de studerende kan besøge for at høre om karrieremuligheder, kompetencekrav, jobopgaver og lignende indenfor it-finans.  

”Vi oplever stor interesse fra de studerende for at arbejde med it i finanssektoren. Det hænger sammen med, at sektoren har et image som meget teknologisk innovativ, hvor man har mulighed for at beskæftige sig med udvikling, design og implementering af de nyeste teknologiske løsninger,” lyder det fra Mariane Dissing.

Kåring af året bachelorprojekt

Dagen blev indledt med oplæg i plenum om it-sikkerhed og privacy.

Bag oplæggene stod repræsentanter fra Danske Bank, Nykredit og Visma Enterprise.

Inden de studerende efter oplæggene gik ud i standområdet, blev årets ITU-bachelorprojekt indenfor it-finans kåret.

I år gik prisen til et projekt om et teknologisk investeringskoncept skrevet af to ITU-studerende. Med prisen følger 30.000 kroner.

 

Udgivet d. 14.11.2018

Nøgleord