Nyhed

Ledige pladser på konference om mental sundhed

I anledningen af Danmarks Mentale Sundhedsdag i oktober holdes en stor konference i København. Der er stadig ledige pladser.

Torsdag den 10. oktober er det Danmarks Mentale Sundhedsdag.

Det er en mærkedag, der skal medvirke til at bryde tabuet om dårlig mental sundhed, så det bliver naturligt at tale om stress, angst og depression i arbejdslivet.  

Læs også: FA indtræder i partnerskabet ”Sammen om mental sundhed”

Bag mærkedagen står partnerskabet ’Sammen om mental sundhed’, som består af en række organisationer, blandt andre Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA). 

Allerede mandag den 7. oktober tyvstarter partnerskabet markeringen af Danmarks Mentale Sundhedsdag. Det sker med en stor konference i Børsbygningen i København.

Konferencen, der løber af stablen i tidsrummet kl. 8.30-13.00, har et bredt og spændende program.

Læs også: Nye redskaber til håndtering af mental sundhed (kræver log ind til fanet.dk)

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard Thomsen (S) åbner konferencen, hvorefter ph.d. og cand.psych. Malene Friis Andersen holder oplæg om, hvordan begreber fra forskningen kan inspirere til konkret praksis på arbejdspladsen, når det kommer til mental sundhed.

Dernæst holder Nicoline Rosenlund, sundheds- og arbejdsmiljøchef i PensionDanmark, et oplæg sammen med afdelingslæge Sofie Hjortø, som repræsenterer Yngre Læger. Deres oplæg handler om betydningen af en fælles indsats i forbindelse med mental sundhed på arbejdspladsen.

Næste oplægsholder er Frédéric Destrebeqc fra European Brain Council. Han vil præsentere initiativet Not Myself Today.

Afslutningsvis er der paneldebat med politikere og repræsentanter for arbejdsmarkedets parter, inden Lars Bo Pedersen, programchef i Velliv Foreningen, runder dagen af med et oplæg om Danmarks Mentale Sundhedsdag.

Det er gratis at deltage i konferencen, men tilmelding er nødvendig.

 

 

 

 

Udgivet d. 11.9.2019

Nøgleord