Nyhed

KLUMME: Finanssektoren sidder ikke på hænderne

Finanssektoren er i fuld sving med at indrette sig efter de kommende dataregler, skriver Mariane Dissing, adm. direktør i FA, i en klumme i FinansWatch. Klummen kommer efter, at en partner i advokatfirmaet Bech-Bruun i et interview med FinansWatch har rejst tvivl om, hvorvidt finanssektoren er klar til de nye regler.

I en artikel med overskriften ”Finansvirksomheder er bagud med nye dataregler” rejser partner i advokatformaet Bech-Bruun, Thomas Munk Rasmussen, i FinansWatch tvivl om, hvorvidt finanssektoren er klar til de nye dataregler, der træder i kraft til næste år.

"Problemet er, at mange virksomheder endnu ikke er nået højt nok op ad data-stigen, og de skal stadig bevæge sig et godt stykke for at komme i mål," siger Thomas Munk Rasmussen blandt andet i interviewet med FinansWatch.

Men det er ikke en udlægning som Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), er enig i. I sin klumme i FinansWatch svarer hun på kritikken af sektoren.

”Det er ikke en virkelighed, jeg kan genkende. Finansvirksomhederne sidder ikke med hænderne i skødet. Tværtimod,” skriver hun blandt andet i klummen.   

Læs hele Mariane Dissings klumme, der blev bragt i FinansWatch 7. august, i boksen nedenfor.

Finanssektoren sidder ikke på hænderne

Af: Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening

Finansvirksomheder er bagud med de nye dataregler, lød det forleden i FinansWatchs spalter. Anledningen var et interview med partner i advokatfirmaet Bech-Bruun, Thomas Munk Rasmussen (TMR). Ifølge TMR har advokatfirmaet Bech-Bruun i en såkaldt foranalyse konstateret, at mange virksomheder i finanssektoren er langt fra målstregen, når det kommer til de nye dataregler.

Det er ikke en virkelighed, jeg kan genkende. Finansvirksomhederne sidder ikke med hænderne i skødet. Tværtimod.

I FA har vi oplevet en massiv interesse for de nye regler fra vores medlemsvirksomheders side. Det er værd at huske på, at EU-regler langt fra er nyt land for finanssektoren. Den bølge af forskelligartet regulering, der er skyllet indover finanssektoren de seneste år, har skabt en betydelig compliancekultur i sektoren, som gør, at virksomhederne ved, hvordan de skal gribe opgaven an. Det gælder også den nye dataforordning.

Det er fair nok, at advokater gerne vil sælge kurser og rådgivning om den kommende forordning til sektoren. Men det er unfair at forsøge at gøre det ved skabe et billede af, at finanssektoren sidder på hænderne, og at indførelsen af de nye dataregler derfor nærmest er uoverstigelig, hvis virksomhederne ikke straks hyrer ekstern hjælp. Sådan er virkeligheden ikke.

Kilde: FinansWatch, 7. august

 

 

 

Udgivet d. 9.8.2017

Nøgleord