Nyhed

KLUMME: Bankerne lider ikke af gammeldags mentalitet

Det er i strid med virkeligheden, når Finansforbundet siger, at danske banker ikke har plads til ældre medarbejdere. Statistikkerne viser nemlig, at andelen erfarne medarbejdere i landets pengeinstitutter vokser. Det skriver Mariane Dissing, adm. direktør i FA, i en klumme i Finanswatch.

Af: Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA)

I lørdagens udgave af Ekstra Bladet anklager næstformand i Finansforbundet, Steen Lund Olsen, landets banker for ikke at have plads og rum til ældre medarbejdere.

Bankerne er nemlig præget af en gammeldags mentalitet, som gør, at de hellere vil stikke den erfarne medarbejder en fratrædelsesaftale i hånden, end de vil forsøge at fastholde vedkommende ved eksempelvis at tilbyde nedsat tid, lyder det fra næstformanden.

Men måske burde Steen Lund Olsen have ulejliget sig med at tjekke statistikkerne, inden han udtalte sig i Ekstra Bladets spalter.

Virkeligheden ser nemlig helt anderledes ud.

Faktum er, at medarbejdere på 60 år eller derover udgjorde 6,9 procent af pengeinstitutternes medarbejderskare i 2008. I 2016 var den andel steget til 9,1 procent.

Faktum er også, at andelen af medarbejdere på 65 år eller derover er steget fra 1,0 procent til 1,2 procent i samme periode.

Det er naturligvis helt legitimt, at en fagforening rejser kritik af deres medlemmers arbejdsforhold, når der er substans i kritikken.

Modsat er det decideret skadeligt for hele finanssektoren, når der rejses anklager, som ikke bare er grundløse, men som er i direkte strid med virkeligheden.

Statistikkerne taler for sig selv. Når det kommer til fastholdelse af erfarne medarbejdere, lider bankerne ikke af gammeldags mentalitet. Tværtimod.

Kilde: Finanswatch, 5. marts 2019

 

Udgivet d. 5.3.2019