Nyhed

It-finansvirksomheder: Vi har behov for 300 nye medarbejdere i 2018

Op mod 300 nye medarbejdere kan blive budt velkommen i landets it-finansvirksomheder i år, lyder det fra virksomhederne i en ny undersøgelse. Men manglen på it-specialister i Danmark risikerer at punktere ansættelsesboomet, advarer Finanssektorens Arbejdsgiverforening.

I en ny undersøgelse har Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) spurgt landets it-finansvirksomheder om deres forventninger til egen beskæftigelsesudvikling det kommende år.

Samlet set forventer virksomhederne, at de får behov for 300 nye medarbejdere i 2018. Det svarer til en beskæftigelsesfremgang på 6,5 procent.

Ifølge Mariane Dissing, adm. direktør i FA, kan manglen på it-specialister i Danmark gøre det svært for virksomhederne at rekruttere de mange medarbejdere.

”Det danske arbejdsmarked er nærmest støvsuget for it-specialister. Alene i finanssektoren oplever tæt på hver tredje virksomhed store udfordringer med at rekruttere og fastholde it-medarbejdere. En oplagt løsning er at sænke beløbsgrænsen for udenlandsk arbejdskraft uden for EU, så virksomhederne kan rekruttere specialister i eksempelvis Indien eller USA,” siger Mariane Dissing.

Konkret foreslår FA, at beløbsgrænsen for specialister, der kommer fra lande udenfor EU, sænkes fra de nuværende 418.000 kroner til 385.000 kroner om året for it-specialister. En beløbsgrænse på 385.000 kroner svarer til den laveste overenskomstbestemte lønsats for it-udviklere i finanssektoren.

Udgivet d. 24.5.2018