Nyhed

Hver tredje finansvirksomhed forventer flere ansatte

Tæt på hver tredje finansvirksomhed forventer flere ansatte de kommende tre måneder, mens lidt mere end hver tiende virksomhed forventer færre. Det viser FA’s nye medlemsbarometer.

31 procent af landets finansvirksomheder forventer at ansætte flere medarbejdere de kommende tre måneder, mens 12 procent forventer at have færre medarbejdere, end de har i dag.

Det viser et nyt medlemsbarometer, som Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) har gennemført blandt sine medlemsvirksomheder.

FA's medlemsbarometer

Undersøgelsen er gennemført via FA’s kvartalsvise medlemsbarometer og afsluttet 20. april 2021. I alt har 84 finansvirksomheder besvaret undersøgelsen. Det svarer til en svarprocent på 67 og dækker 68 procent af de beskæftigede i FA’s medlemsvirksomheder.

”Samlet set er virksomhedernes forventninger til beskæftigelsen mere positive nu, end de var i tilsvarende målinger, som vi gennemførte i oktober 2020 og januar 2021. Den igangværende genåbning og udsigten til vækst i dansk økonomi spiller en stor rolle i virksomhedernes forventninger,” forklarer Mads Borregaard, cheføkonom i FA.

Cheføkonomen understreger dog, at corona-usikkerheden fortsat sætter sit præg på forventningerne. Det underbygges af, at 6 ud af 10 virksomheder ikke forventer de store ændringer i antallet af medarbejdere de kommende tre måneder. 

Tiltagende udfordringer med fastholdelse

FA-barometeret afslører også, at halvdelen af finansvirksomhederne har oplevet rekrutteringsudfordringer de seneste tre måneder, mens der er tiltagende udfordringer med fastholdelse af medarbejdere.

”Niveauet er ikke bekymrende, men det er en udvikling, vi følger tæt. Vores bekymring er, at manglen på kvalificeret arbejdskraft vil accelerere i takt med, at dansk økonomi kommer op i omdrejninger igen,” siger Mads Borregaard.

Ifølge barometeret oplever 21 procent af virksomhederne mindre udfordringer med at fastholde medarbejdere. Den tilsvarende andel var 13 procent i januar 2021 og 11 procent i oktober 2020.  

 

Udgivet d. 28.4.2021