Nyhed

HØRINGSSVAR: FA bakker op om lavere beløbsgrænse

Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) støtter i et høringssvar regeringens forslag om at sænke beløbsgrænsen for udenlandsk arbejdskraft.

Regeringen vil gøre det lettere for danske virksomheder at rekruttere kvalificeret arbejdskraft fra udlandet.

Mangel på arbejdskraft i finanssektoren

Tal fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) viser, at 31 procent af finansvirksomhederne oplever udfordringer med at rekruttere og fastholde it-medarbejdere, mens det samme er tilfældet for 26 procent af virksomhederne, når det kommer til compliancemedarbejdere.

Derfor foreslog regeringen i oktober 2018, at beløbsgrænsen for statsborgere i lande uden for EU, der har stærke økonomiske bånd til Danmark, sænkes fra de nuværende 418.000 kroner til 330.000 kroner. Det drejer sig eksempelvis om statsborgere fra USA, Singapore, Australien, Canada, Japan og Indien.

Læs også: Regeringen vil lette rekrutteringen af udenlandsk arbejdskraft

Regeringens forslag er nu sendt i høring, og FA bakker om op en lavere beløbsordning.

I sit høringssvar skriver FA blandt andet:

Mange af de medarbejdere, som virksomhederne (FA’s medlemsvirksomheder, red.) efterspørger, kan ikke uddannes i et snuptag. Derfor er nødvendigt, at virksomhederne har adgang til kvalificeret udenlandsk arbejdskraft.”

I høringssvaret understreger FA dog, at en lavere beløbsordning ikke i sig selv er nok til at lette virksomhedernes adgang til udenlandsk arbejdskraft. Det er også nødvendigt at luge ud i de administrative byrder og det tunge bureaukrati, som virksomhederne møder, når de ansætter udenlandsk arbejdskraft i Danmark.

Læs også: DEBAT: Beløbsgrænsen er blot ét af mange bureaukratiske benspænd

I finanssektoren er der i dag ansat ca. 245 medarbejdere på beløbsordningen.

Læs FA’s høringssvar her

Udgivet d. 8.1.2019

Nøgleord