Nyhed

Hjemmearbejde: Finansvirksomheder forbereder tiden efter corona

Flere end 4 ud af 10 finansvirksomheder har taget stilling til omfanget af hjemmearbejde efter corona, mens hver femte virksomhed afventer ændringer i rammevilkårene for hjemmearbejde. Det viser en ny undersøgelse fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA).

Hver fjerde finansvirksomhed er i fuld sving med at lægge planer for hjemmearbejde for tiden efter corona, og hver sjette finansvirksomhed har allerede offentliggjort nye planer.

Det viser en ny undersøgelse, som Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) har gennemført blandt sine medlemsvirksomheder.

”Lige nu er mange ansatte og virksomheder nok ved at være mætte af hjemmearbejde, men jeg er ikke i tvivl om, at både medarbejdere og virksomheder i finanssektoren vil øge hjemmearbejdet i fremtiden. Der er stor forskel på en situation, hvor ledere og medarbejdere er tvunget til at arbejde hjemmefra i ugevis grundet en global pandemi og så på en normal arbejdsuge, hvor man kan arbejde fra privaten et par dage om ugen, når det giver mening,” siger Mariane Dissing, adm. direktør i FA.

Artiklen fortsætter efter infografikken
Har offentliggjort planer
Er i fuld gang med planer

Tallene viser også, at det især er de store finansvirksomheder, der er i gang med at lægge planer for hjemmearbejdet eller allerede har offentliggjort deres planer. De pågældende virksomheder tegner sig for 3 ud af 4 ansatte i FA’s medlemsvirksomheder. 

Mariane Dissing forudser, at omfanget af hjemmearbejde vil variere fra virksomhed til virksomhed og fra funktion til funktion.

”Det er naturligvis ikke i alle funktioner, at hjemmearbejde giver mening, ligesom der også er medarbejdere, som helst vil møde fysisk ind på kontoret. Jeg er dog sikker på, at sektoren samlet set vil øge antallet af årlige hjemmearbejdsdage.”

I undersøgelsen peger hver femte virksomhed på, at de afventer ændringer i rammevilkårene for hjemmearbejde, inden de lægger planer.

FA har nedsat en arbejdsgruppe med repræsentanter for forskellige medlemsvirksomheder, der nu skal se nærmere på, hvilke rammevilkår der bør ændres. 

Undersøgelsen er gennemført via FA’s kvartalsvise medlemsbarometer og er afsluttet 8. januar 2021. I alt har 85 finansvirksomheder besvaret undersøgelsen. De 85 virksomheder dækker 81 procent af de beskæftigede i FA’s medlemsvirksomheder.

Hjemmearbejde: Sådan fordeler svarene sig

Har I planlagt, hvordan I forholder jer til hjemmearbejde, når coronapandemien er slut?

Ja, vi har allerede offentliggjort planerne for medarbejderne: 14 procent
Ja, vi er i fuld gang med planerne: 27 procent
Nej, vi har ikke taget stilling endnu: 35 procent
Nej, vi afventer ændringer i rammevilkårene: 21 procent
Ved ikke: 2 procent

Kilde: FA medlemsbarometer januar 2021

Udgivet d. 13.1.2021