Nyhed

Guldgrube af forslag til verdens bedste VEU-system

FA’s Kompetencekonference 2018 kastede et væld af fremragende forslag til verdens bedste VEU-system af sig.

Da Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) holdt sin årlige kompetencekonference onsdag i sidste uge, blev deltagerne bedt om at skrive deres bedste idéer til fremtidens voksen-, efter- og videreuddannelsessystem ned på et postkort.

Det resulterede i flere end 100 konkrete forslag, som underdirektør i FA, Nadeem Farooq, har læst grundigt igennem.

 ”Der er mange rigtig gode forslag, som utvivlsomt vil styrke VEU-systemet, og som vi vil arbejde videre med i FA,” fortæller han og fremhæver, at flere af forslagene kredser om det samme.   

”Der er mange deltagere, som har understreget behovet for, at VEU-systemet favner hele arbejdsmarkedet fra ufaglært til akademikere, og at uddannelsesudbyderne skal arbejde tættere sammen med virksomhederne, så kurserne svarer til arbejdsmarkedets behov,” siger Nadeem Farooq, der selv har foreslået oprettelsen af et VEU-ministerium:

”Jeg mener, at et selvstændigt ministerium er en forudsætning, hvis vi skal lykkes med at gøre voksen-, efter- og videreuddannelse (VEU) til en spydspids i kompetenceudviklingen af den danske arbejdsstyrke. Et ministerium vil sikre den politiske opmærksomhed, som er afgørende for, at området tilføres de ressourcer, der er brug for. ”

De mange idéer vil nu blive drøftet nærmere i FA’s kompetenceudvalg.

Wordcloud af de mange forslag

Udgivet d. 13.9.2018