Nyhed

Finanssektoren mangler it-arbejdskraft

Manglen på it-ansatte i finanssektoren har presset lønniveauet så meget i vejret, at der er risiko for, at virksomhederne lægger opgaverne i udlandet, lyder advarslen fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA). Det skriver Børsen.

Kampen om it-ansatte i finanssektoren skærpes, og det har sendt lønningerne i vejret. Ifølge de nyeste tal fra Danmarks Statistik tjener en it-medarbejder uden ledelsesansvar i en finansiel it-virksomhed i gennemsnit knap 60.000 kroner om måneden.

”Vi kan mærke, at vi er ude at konkurrere. Især inden for visse specialistkompetencer kan der være nogle, som byder så meget mere end os, at vi ikke længere vil være med,” siger Kurt Nørrisgaard, adm. direktør i Datacentralen BEC, til Børsen.

Se også: Kun for medlemsvirksomheder: Finanssektoren jagter især akademikere og it-folk

Efterspørgslen fortsætter

På bare fire år er antallet af it-ansatte i finanssektoren steget med 19 procent, og efterspørgslen fortsætter. Det viser tal fra Finanssektorens Arbejdsgiverforenings (FA) beskæftigelsesundersøgelse 2017. Undersøgelsen viser også, at fire ud af fem af de adspurgte virksomheder oplever problemer med at rekruttere og fastholde it-medarbejdere.

”Risikoen er, at man ikke kan tiltrække den nødvendige it-arbejdskraft, og så må man som virksomhed lægge den del et andet sted i verden,” siger Mariane Dissing, adm. direktør i FA, til Børsen.

Mariane Dissing understreger, at efterspørgslen på it-kompetencer vil fortsætte i finanssektoren.

Kilde: Børsen, 27. juni
 

Udgivet d. 27.6.2017