Nyhed

Finanssektoren ansætter i stor stil højtuddannede

På få årtier har finanssektoren flyttet sig fra at have en mindre andel medarbejdere med videregående uddannelser til at ligge langt over gennemsnittet for arbejdsmarkedet, viser ny analyse fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA).

Kurven over andelen af finansansatte med en videregående uddannelse på CV’et er steget stejlt de seneste to årtier.

I år 2000 var det 20 procent af medarbejderne i finanssektoren, der havde en videregående uddannelse. I 2019 var den andel steget til 54 procent.

Det viser en ny analyse fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA)

”Øget politisk regulering og stigende digitalisering har skabt stor kompleksitet i virksomhedernes opgaveløsning. Derfor anvender de i stigende grad meget specialiseret og højtuddannet arbejdskraft,” siger Mariane Dissing, adm. direktør i FA.

”Jeg er overbevist om, at hverken omfanget af den politiske regulering eller den teknologiske udvikling har toppet. Derfor vil behovet for højtspecialiserede medarbejdere fortsat stige,” tilføjer hun.

I år 2000 var andelen af finansansatte med videregående uddannelse fem procentpoint lavere end gennemsnittet på det samlede danske arbejdsmarked. I 2019 var finanssektorens andel 15 procentpoint højere end arbejdsmarkedets andel. 

 

Udgivet d. 26.3.2021