Nyhed

Finance IT Day blev en succes

IT-studerende og finansvirksomheder udvekslede håndtryk og visitkort, da FA onsdag holdt sin årlige IT-konference, Finance IT Day, på IT-Universitet i København.

Der blev uddelt visitkort og givet gode karriereråd, da finansvirksomheder og IT-studerende onsdag satte hinanden stævne på IT-Universitet i København. Anledningen var FA’s årlige IT-konference, Finance IT Day, hvor networking mellem studerende og virksomheder er et bærende element.

”Vi vil gerne gøre de studerende opmærksomme på den brede vifte af spændende IT-opgaver, som findes i finanssektoren. Der er rigtig mange innovative opgaver, hvor det er muligt at trække på den nyeste teknologi. Jeg er sikker på, at når de unge opdager mulighederne, så vil flere af dem søge ind i sektoren,” forklarer Mariane Dissing, adm. direktør i FA.

VIDEO: Se indslag fra dagen og hør repræsentanter fra finansvirksomheder og IT-studerende fortælle om Finance IT Day

Finanssektoren bliver mere teknologiintensiv

Baggrunden for dagen er dystre fremtidsudsigter. Allerede nu oplever finanssektoren spirende rekrutteringsudfordringer på IT-specialister, og i horisonten tegner sig en massiv mangel på IT-profiler.

”Finanssektoren er en af de sektorer herhjemme, hvor den teknologiske udvikling løber hurtigst. Det har skabt udfordringer i flere finansvirksomheder med at rekruttere højtuddannede og specialiserede IT-profiler. Det gælder ikke mindst i de finansielle IT-virksomheder, hvor mere end hver tredje mangler systemudviklere,” fortæller Mariane Dissing og fortsætter:

”Den udvikling vil fortsætte, fordi finanssektoren bliver mere og mere teknologiintensiv. Det betyder også, at sektorens behov for IT-specialister ikke bliver mindre. Nok nærmere tværtimod.”

I dag er der ansat knap 9.000 IT-profiler i finanssektoren. Et antal, som altså ifølge FA vil stige de kommende år. På Finance IT Day var der derfor sat mere end tre timer af til networking mellem finansvirksomheder og IT-studerende, hvoraf nogle havde fundet vej til IT-Universitet fra andre højere læreanstalter.    

Flot fremmøde

I alt deltog et sted mellem 100 og 150 studerende i konferencen, der inden networkingsseancen i ITU’s lyse atrium, blev indledt af chefkonsulent Lars Thomsen og udviklingsdirektør Michael Holm fra Danske Bank med et oplæg om blockchain. Derefter overtog programdirektør Jane Kaasgaard fra Tryg Forsikring mikrofonen og fortalte om, hvordan selskabet forbedrer kundeoplevelsen igennem digitalisering.

VIDEO: Oplæggene fra Danske Bank og Tryg Forsikring kan ses eller genses her

På konferencen uddelte FA også prisen for årets bedste bacheloropgave i kategorien ”Opportunities and challenges in using IT in the financial sector."

VIDEO: Se prisuddelingen her

På Finance IT Day deltog virksomheder fra et bredt udsnit af finanssektoren, nemlig Danske Bank, Nordea, Saxo Bank, BRF/Jyske Bank, Nykredit, Nets, SDC, BEC, JN Data, Tryg, Topdanmark og VP.

Udgivet d. 17.11.2016

Nøgleord