Nyhed

FA: Udskyd de nye regler om forsikringsformidling

Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) opfordrer nu regeringen til at udskyde anvendelsesdatoen for de nye regler om forsikringsformidling.

Det er endnu uklart, hvornår de nye regler i lov om forsikringsformidling, som et stort flertal i Folketinget vedtog i januar, træder i kraft. Og den uklarhed er ikke til at leve med, mener Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), der nu opfordrer regeringen til at udskyde reglerne. 

”Det er en utryg og uacceptabel retstilstand at sætte virksomhederne i. Når man fra politisk hold indfører så omfattende regulering, som der er tale om her, skal virksomhederne naturligvis vide, hvornår reglerne træder i kraft,” siger Mariane Dissing, adm. direktør i FA.

Oprindeligt var det planen, at de nye regler skulle træde i kraft fredag den 23. februar.

Imidlertid er der opstået uklarhed om datoen, fordi EU-Kommissionen umiddelbart inden jul foreslog Ministerrådet og EU-Parlamentet, at anvendelsesdatoen for det såkaldte IDD-Direktiv, som den danske lov om forsikringsformidling udspringer af, rykkes fra 23. februar til 1. oktober i år.

Ministerrådet har via sin hjemmeside allerede tilkendegivet, at Rådet vil tilslutte sig Kommissionens forslag, men EU-Parlamentet har endnu ikke taget stilling til forslaget. Dermed svæver virksomhederne i uvished om, hvornår reglerne træder i kraft.

”Derfor har vi skrevet til erhvervsministeren og foreslået, at reglerne først træder i kraft herhjemme, når Parlamentet har taget stilling. Det vil være oplagt, at regeringen følger Kommissionens forslag og sætter anvendelsesdatoen til 1. oktober 2018,” siger Mariane Dissing og understreger:

”Det er vigtigt at huske på, at det nye regelsæt er administrativt tungt. Især mindre og mellemstore virksomheder skal bruge relativt mange administrative ressourcer på at implementere det. Derfor opfordrer vi regeringen til at følge kommissionens forslag,” siger Mariane Dissing.

Læs FA’s henvendelse til erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) her.

Udgivet d. 19.2.2018

Nøgleord