Nyhed

FA til ny ligestillingsminister: Intensiver samarbejdet med erhvervslivet

Finanssektorens Arbejdergiverforening (FA) opfordrer landets nye ligestillingsminister til at intensivere samarbejdet med erhvervslivet.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) er torsdag blevet udnævnt til ny ligestillingsminister. Dermed er ligestillingsområdet fremover en del af Beskæftigelsesministeriet.

I Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) ser adm. direktør Mariane Dissing frem til samarbejdet med Peter Hummelgaard, som FA i forvejen arbejder sammen med på beskæftigelsesområdet.

”Jeg ser frem til at fortsætte det gode samarbejde med Peter Hummelgaard. Hvis Danmark skal rykke på ligestillingsområdet, kræver det et tæt samarbejde mellem erhvervslivet og regeringen. Derfor er det min opfordring, at Peter Hummelgaard intensiverer det samarbejde på ligestillingsområdet, som Mogens Jensen har igangsat,” siger Mariane Dissing.

FA har de seneste år oprustet sin indsats på ligestillingsområdet. Blandt indsatsområderne er fx flere kvinder i ledelse, flere fædre på barsel og inklusion af LGBTI-personer på arbejdsmarkedet.

”Det er afgørende, at virksomhederne ikke bliver pålagt måltal, kvoter eller andre administrative byrder i deres ligestillingsindsats. I stedet for byrder skal fokus være på løsninger og værktøjer, som virksomhederne kan bruge i indsatsen. Og det kræver et tæt samarbejde mellem ministeriet og erhvervslivets organisationer,” siger Mariane Dissing.

Læs mere om regeringsrokaden på Statsministeriets hjemmeside

 

Udgivet d. 19.11.2020