Nyhed

FA: Regeringens reformudspil er på nogle stræk fornuftigt

Regeringens reformudspil ’Danmark kan mere 1’ er interessant, lyder det fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), der dog efterlyser flere tiltag.

Tirsdag formiddag præsenterede regeringen sit reformudspil ’Danmark kan mere 1´.

I udspillet foreslår regeringen bl.a., at dagpengesatsen for nyuddannede under 30 år, der ikke har børn, skal sænkes med lidt mere end 4.000 kroner til 9.500 kroner månedligt.

I Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) kalder kst. adm. direktør, Nadeem Farooq, regeringens udspil for interessant.

”Store dele af arbejdsmarkedet mangler i dag arbejdskraft. Det er både ufaglært, faglært og akademisk arbejdskraft, der er mangel på. Bliver udspillet til virkelighed, vil det øge arbejdsudbuddet. Det kan vi kun bakke op om,” siger Nadeem Farooq.

”Konkret er det især nedsættelsen af dagpengenes dimittendsats, der øger arbejdsudbuddet, fordi de unge tilskyndes til en hurtigere entre på arbejdsmarkedet. Umiddelbart vurderer vi, at forslaget er det element i reformen, der får størst indvirkning for beskæftigelsen på det finansielle arbejdsmarked, selv om betydningen nok er minimal,” fortsætter Nadeem Farooq, der savner tiltag, som løser de udfordringer, der er med manglende arbejdsudbud på det vidensintensive arbejdsmarked, fx det finansielle arbejdsmarked. 

”Vi havde gerne set, at der i udspillet også var fokus på at styrke jobcentrenes indsatser i forhold til at løfte videreuddannede ledige ind på arbejdsmarkedet. Samtidig bør regeringen være opmærksom på at fastholde de udenlandske studerende i Danmark efter endt uddannelse. Det er tudetosset, at højtuddannede rejser ud af landet, når vi mangler deres arbejdskraft,” siger Nadeem Farooq.

Ifølge regeringens egne beregninger vil reformen øge arbejdsudbuddet med ca. 10.500 personer.

Udgivet d. 7.9.2021