Nyhed

FA-logo i regnbuens farver

I anledningen af Copenhagen Pride Week vil en del af FA’s logo være i regnbuefarver fra 13. til 18. august.

Tirsdag den 13. august skydes den årligt tilbagevendende Copenhagen Pride Week i gang.

Det er en seks dage lang LGBTQ-festival, som sætter på fokus på LGBTQ-personers rettigheder og muligheder i samfundet. Derfor anvender mange organisationer og virksomheder også festivalen til at bakke op om LGBTQ-personers rettigheder.

I år har Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) valgt at farve en del af sit logo i regnbuens farver.

”På vegne af finanssektoren vil vi gerne markere, at vi naturligvis bakker op om retten til at være den man er, og at mangfoldighed på arbejdspladsen ubetinget er en styrke. Det er de signaler, vi vil sende med regnbuefarverne i vores logo,” siger Mariane Dissing, adm. direktør i FA.

At det netop er regnbuefarver, der er lagt i logoet, skyldes, at kombinationen af farverne bruges som et globalt symbol på mangfoldighed.

Mangfoldighedsindsatser favner bredt

FA arbejder med mangfoldighed over en bred kam og har så sent som i foråret været medudgiver af en mangfoldighedsguide.

Guiden indeholder 10 helt konkrete råd til, hvordan ledelser og medarbejdere i fællesskab kan styrke mangfoldigheden på arbejdspladsen.

”Som sektor ønsker vi at afspejle mangfoldigheden i samfundet. Derfor er virksomhedernes mangfoldighedsindsatser meget favnene. De handler om seksualitet, køn, etnicitet, handicap osv. Indsatserne giver rigtig god mening, fordi mangfoldighed på arbejdspladsen blandt andet styrker innovationskraften og rekrutteringsgrundlaget,” siger Mariane Dissing og understreger:

”Mangfoldighedsarbejdet er en god investering, som i sidste ende sætter et positivt aftryk på bundlinjen.”

Stor parade

Pride-ugen byder på en række arrangementer – blandt andet gratis koncerter, debatter og workshops.

Torsdag holder regeringen en reception for udvalgte personer fra LBGTQ-miljøet, politikere, virksomheder og organisationer. Mariane Dissing deltager i receptionen.

Copenhagen Pride Week slutter officielt søndag den 18. august, men kulminerer med en farverig parade lørdag den 17. august. Paraden bevæger sig fra Frederiksberg Rådhus til Rådhuspladsen i det indre København. Sidste år deltog op mod 40.000 mennesker i paraden, der langs ruten blev fulgt af mere end 300.000 mennesker.

Danske Bank, Nordea og Nykredit er blandt sponsorerne for Copenhagen Pride Week.

Udgivet d. 9.8.2019

Nøgleord