Nyhed

FA hædrer bachelorprojekt med 30.000 kr.

Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) og IT-Universitet i København kårede tirsdag årets ITU-bachelorprojekt.

Lily Li og Olivia Winkel blev tirsdag 30.000 kroner og en stor portion hæder rigere, da Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) og IT-Universitet i København (ITU) kårede deres ITU-bachelorprojekt som årets bedste af sin slags.

”Jeg er rigtig glad og stolt. Det er fedt at vide, at det, som vi har lavet, kan ses som inspiration til, hvordan man kan bruge computerspil til læring af komplekse emner,” siger Olivia Winkel.

Lily Li supplerer: 

”Med prisen kan vi vise værdien i vores projekt, så flere læser vores rapport og får nytte af det.”

Projektet bærer titlen ”Monopoland” og handler om, hvordan spil kan anvendes til at styrke undervisningen i komplekse emner, som fx markedsmonopoler, og hvilke egenskaber spil skal have for at skabe engageret læring. 

Konkret har Lily Li og Olivia Winkel undersøgt forskellige lærings- og computerspilselementer og kombineret dem i et forsøg på at skabe engageret læring i en spilprototype.

Utrolig høj kvalitet

Prisen blev overrakt af Nadeem Farooq, underdirektør i FA, ved en mindre ceremoni på ITU.

”Projektet har en utrolig høj kvalitet og stærk sammenhæng mellem teori og praksis. Men projektets helt store styrke er den inspiration, det giver til undervisning i komplekse emner. Der er ingen tvivl om, at det er metoder, som vi også kan anvende i finanssektoren. Det er fuldt fortjent, at projektet løber med prisen som årets bachelorprojekt,” siger han.

Tiltræk IT-talenter med graduate programmer og diversitet

Projektet blev afleveret i forårssemesteret, og både Lily Li og Olivia Winkel har forladt studielivet.

I dag arbejder Lily Li hos Cisco Systems, hvor hun er Associate Systems Engineer i virksomhedens graduate program, CSAP, mens Olivia Winkel er ansat som Junior Consultant hos Visma Consulting, hvor hun er en del af virksomhedens graduate program.

Både Olivia Winkel og Lily Li har klare anbefalinger til, hvordan finanssektoren kan tiltrække talenter som dem.

”Graduate programmer kan bruges til at tiltrække talenter. Det var noget, som jeg selv vægtede højt i jobansøgningsprocessen,” siger Olivia Winkel.

Lily Li supplerer:

”Et bæredygtigt arbejdsmiljø, der styrker diversitet og inklusion. Et firma, hvis værdier gør godt for verden.”

I alt var 13 bacheloropgaver tilmeldt konkurrencen i år.

Normalt uddeles prisen ved IT-konferencen Finance IT Day, som FA og ITU holder hvert år i november. Grundet risikoen for smittespredning af COVID-19 er konferencen aflyst i år, men prisuddelingen blev gennemført på corona-ansvarlig vis.

Udgivet d. 10.11.2020

Nøgleord