Nyhed

FA: Fornuftig aftale om ledelse af universiteterne

Ny politisk aftale om bedre rammer for ledelse af universiteterne høster rosende ord fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA).

”Det er en fornuftig aftale, der vil styrke koblingen mellem virksomhederne og universiteterne.” Sådan lyder reaktionen fra Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), på en politisk aftale, der blev indgået umiddelbart inden påske, og som skal styrke de ledelsesmæssige rammer for universiteterne.

”En stærk kobling mellem virksomheder og universiteter er en forudsætning for et optimalt match mellem arbejdsmarkedets behov og de færdiguddannedes kompetencer. Derfor er det positivt, at aftalen nu formaliserer erhvervslivets indflydelse på sammensætningen af universiteternes bestyrelser,” siger Mariane Dissing og fortsætter:

”I FA har vi længe arbejdet for, at universitetsuddannelserne bliver gjort mere praksisnære i forhold til erhvervslivets behov. Det skyldes, at erhvervslivet i stigende grad har brug for universitetsuddannede, og at langt hovedparten af de studerende på universiteterne skal finde job i den private sektor. Med den politiske aftale har et flertal i Folketinget taget et vigtigt skridt i den rigtige retning.”          

Læs også: FA’s høringssvar på regeringens forslag om bedre rammer for ledelse

Om aftalen, der er indgået på baggrund af et lovforslag, regeringen sendte i høring den 24. februar, siger uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) i en pressemeddelelse:

”Vi har landet en god aftale, som giver stærkere bestyrelser på universiteterne. Vi har set grundigt på høringssvarene og har taget de drøftelser, vi har haft med sektoren og med forskellige politiske partier, til os. Sammen med Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet har vi landet en aftale, som understøtter universiteternes autonomi og bekæmper den politiske detailstyring.”

Aftalen er indgået mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet.

Læs aftalen her
 

Udgivet d. 11.4.2017

Nøgleord