Nyhed

FA advarer mod europæisk mindsteløn

EU-Kommissionen vil fremsætte et forslag om EU-lovgivning om mindsteløn. Det understregede kommissionsformand Ursula von der Leyen i sin årlige tale til Europa-Parlamentet. Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) kalder lovgivningen for en trussel mod den danske model.

I sin årlige tale til Europa-Parlamentet, den såkaldte State of the Union tale, der blev holdt i dag, sagde kommissionsformand Ursula von der Leyen, at EU-Kommissionen vil fremsætte et forslag om EU-lovgivning om mindsteløn.

I Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) advarer Mariane Dissing, adm. direktør, mod EU-lovgivning på lønområdet.

”I Danmark har vi en lang tradition for, at arbejdsmarkedets parter aftaler løn- og ansættelsesvilkår. Det er som udgangspunkt ikke noget politikerne blander sig i. Den danske model har tjent os godt og været en garant for stabilitet, ordnede forhold og fremgang på arbejdsmarkedet gennem mere end 100 år. Det skal vi ikke lave om på,” siger hun.

Med lovgivningen ønsker EU-Kommissionen at sikre, at alle arbejdstager i EU får en ordentlig løn, det vil sige en løn, de kan leve af.

”Jeg har fuld forståelse for kommissionens intentioner, som jeg også finder sympatiske. Midlet er bare forkert. Det nytter ikke noget, at EU-lovgivning risikerer at skade vores stabile arbejdsmarkedssystemer i bl.a. Norden. Kommissionen må finde en anden vej til målet,” siger Mariane Dissing.

FA er i dialog om sagen med de øvrige finansielle arbejdsgiverforeninger i Norden og med forskellige fora i EU-systemet. 

Udgivet d. 16.9.2020