Nyhed

Coronavirus: Sådan kan I reducere risikoen for smittespredning

Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) anbefaler, at virksomheder aftaler midlertidigt hjemmearbejde med medarbejdere, som vender hjem efter ophold i Kina, fx i forbindelse med forretnings-, studie- eller ferierejser.

Udviklingen peger i retning af fortsat spredning af coronavirus i Kina, ligesom flere lande i Europa har konstateret borgere smittet med coronavirus. Derfor har WHO nu erklæret global nødsituation.

Danske statsborgere, der i de seneste uger har opholdt sig i Hubei-provinsen i Kina, er blevet tilbudt hjemrejse af Udenrigsministeriet.

Ved ankomst i Danmark vil de pågældende blive modtaget af sundhedsmyndighederne, der sørger for, at de bliver informeret og vurderet i forhold til, om de har symptomer på coronavirus og har haft risikokontakt. Hjemvendte fra Kina vil ikke automatisk blive sat i karantæne.

Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) anbefaler, at virksomheder aftaler midlertidigt hjemmearbejde med medarbejdere, som vender hjem efter ophold i Kina.

Hjemmearbejde kan være et middel til at forebygge og begrænse smittespredning, ligesom det kan medvirke til at reducere frygt og bekymring hos kolleger på arbejdspladsen.

Derudover anbefaler FA, at virksomheden kontakter medarbejderen før tilbagevenden til arbejdspladsen med henblik på:

  • Telefonisk kontakt til egen læge, lægevagten eller 1813 med oplysning om symptomer og for at få rådgivning - før tilbagevenden til arbejdspladsen
  • Eventuel information til leder og kolleger på arbejdspladsen
  • Varighed af hjemmearbejde
  • Arbejdsopgaver under hjemmearbejde.

Yderligere information kan hentes via:

Udenrigsministeriets rejsevejledning om Kina (opdateres løbende) 
Sundhedsstyrelsens information om coronavirus (opdateres løbende)  
WHO’s situationsrapporter og anbefalinger (opdateres løbende) 

 

 

 

 

Udgivet d. 31.1.2020