Nyhed

CORONA: Virksomheder har nu ret til refusion fra første sygedag

Et enigt Folketing har netop stemt for regeringens forslag om, at virksomheder skal have ret til refusion fra første sygedag, når medarbejderen er syg grundet corona eller er sat i karantæne af sundhedsmyndighederne. Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) roser Folketinget for beslutningen.

Arbejdsgivere kan få refusion fra første sygedag for medarbejdere, der er ramt af corona eller er sat i karantæne af sundhedsmyndighederne.

Det står klart efter et enigt Folketing tirsdag stemte for et forslag fra regeringen, der sætter den såkaldte arbejdsgiverperiode ud af kraft, når sygdommen skyldes corona.

I Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) roser Mariane Dissing, adm. direktør, Folketinget for beslutningen.

”Dansk erhvervsliv kigger ind i en potentiel situation med mange sygemeldinger. Det gælder også finanssektoren. Folketingets beslutning om at suspendere arbejdsgiverperioden, når det kommer til corona, er derfor et økonomisk tiltag, som vil kunne mærkes, hvis mange bliver syge,” siger Mariane Dissing.

Loven har virkning fra 27. februar 2020, hvor den første smitte blev konstateret i Danmark, og løber frem til 1. januar 2021.

FA’s har opdateret sin Q&A om corona med de nye regler.

Spørgsmål kan rettes til FA’s juridiske hotline 3391 4700. 

Udgivet d. 17.3.2020

Nøgleord