Nyhed

Corona-krisen har givet markant stigende efterspørgsel på individuelle kurser i kompetencepulje

På trods af coronavirus og nedlukninger af samfundet er der i år 2020 brugt flere midler, end der er indbetalt til Finanskompetencepuljen.

For andet år i træk trækker finanskompetencepuljen derfor på reserverne af ubrugte midler, der er indbetalt tidligere år.

Det viser Finanskompetencepuljens statusrapport med tal for 2019-2020.

”Det er forrygende at kunne konstatere, hvordan vores tillidsrepræsentanter og medarbejderne i finanssektoren har kløet på i kompetenceudviklingens navn det seneste år. I Finansforbundet arbejder vi for et arbejdsliv i bevægelse for vores medlemmer, og i dén forstand kan vi se, at 2020 været et ganske fint år, når vi kigger på de midler, der er hentet til det i Finanskompetencepuljen,” siger Kent Petersen, formand for Finansforbundet.

Det er især Finanskompetencepuljens individuelle kurser, der er særlig stor efterspørgsel på.

”Finansvirksomhederne tager et stort uddannelsesansvar og investerer kraftigt i medarbejdernes kompetenceudvikling. Via Finanskompetencepuljen og andre efter- og videreuddannelsesmuligheder investerer sektoren årligt op mod en halv milliard kroner i kompetenceudvikling af medarbejdere. Det er tre gange mere end gennemsnittet for arbejdsmarkedet,” siger Mariane Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA).

Ud over at kunne melde alt udsolgt af de midler, der var til individuelle kurser sidste år, kommer der løbende nye kurser til i Finanskompetencepuljen. Blandt andet inden for IT, kommunikation og innovation.

Fakta: Finanskompetencepuljen 2019-2020

  • Individuelle ansøgninger er fra 2019 til 2020 er steget med i alt 27 % i Finanskompetencepuljen
  • I 2020 er der en ensartet fordeling mellem mænd og kvinder blandt ansøgerne i Finanskompetencepuljen - mænd (50 %) og kvinder (50%)
  • Ansøgerne er oftest i aldersgruppen 30-39 år, men der ses en lille stigning på 4 % af ansøgere mellem 20-29 år
  • Størstedelen af ansøgerne har en bacheloruddannelse som den højest gennemførte uddannelse.

Udgivet d. 27.4.2021

Nøgleord