Nyhed

Beskæftigelsesministeren vil forenkle arbejdsmiljølovgivningen

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) opfordrer landets virksomheder til at komme med forslag til bedre arbejdsmiljøregler. Opfordringen står øverst på dagsordenen for et møde i FA’s arbejdsmiljønetværk i april.

Forskellige undersøgelser viser, at kompleksiteten i de danske arbejdsmiljøregler er en udfordring for landets virksomheder. Men komplekse og uklare arbejdsmiljøregler må ikke spænde ben for virksomhedernes arbejdsmiljøindsats, mener regeringen.

Derfor opfordrer beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) landets virksomheder til at komme med bud på bedre arbejdsmiljøregler.

Og netop ministerens opfordring står øverst på dagsordenen, når FA’s netværk for arbejdsmiljøchefer og -ansvarlige mødes torsdag den 19. april.

”I dag er der både uklare og unødvendige regler på arbejdsmiljøområdet. Det er regler, som ikke fremmer virksomhedernes arbejdsmiljøindsats, men som faktisk i nogle tilfælde kan virke deciderede kontraproduktive. Derfor er der ingen tvivl om, at området trænger til en regelforenkling, og vi tager naturligvis imod ministerens opfordring med åbne arme,” fortæller Hans Jørgen Steffensen, der som arbejdsmiljøchef i FA er tovholder på netværket for arbejdsmiljøchefer og -ansvarlige i finanssektoren.

På baggrund af input fra netværket samler FA en indstilling til Beskæftigelsesministeriet med konkrete forbedringer til bedre arbejdsmiljøregler.

Netværksmødet finder sted i Finanssektorens Hus i København. Mødet starter kl. 10 og slutter kl. ca. 12.30 med en let frokost. Det er gratis for FA’s medlemsvirksomheder at deltage i netværksmødet, og tilmelding kan ske via mail til Aase Asmussen på asm@fanet.dk. Deadline for tilmelding er 18. april.

Er du allerede medlem af netværket, får du dog automatisk tilsendt den fulde dagsorden og invitation til mødet på en mail. 

Bliv en del FA’s arbejdsmiljønetværket

FA’s arbejdsmiljønetværk formidler ny viden og erfaringer blandt arbejdsmiljøchefer og -ansvarlige i FA’s medlemsvirksomheder.

De overordnede temaer for netværket er arbejdsmiljø, trivsel og sundhedsfremme, og udgangspunktet er altid at belyse konkrete og virksomhedsrelevante temaer. Netværket dækker både finansområdet og forsikringsbranchen, og ofte deltager eksterne oplægsholdere på møderne.

Deltagerne mødes ca. fire gange om året. Det er gratis at være medlem af netværket.

Er du ikke tilmeldt netværket, kan du tilmelde dig ved at sende en mail til Aase Asmussen på asm@fanet.dk

Udgivet d. 5.4.2018

Nøgleord