Nyhed

Afslutningsdebat: Statsministeren bebuder reformprogram

Statsminister Mette Frederiksen (S) annoncerede ved Folketingets afslutningsdebat onsdag, at regeringen barsler med et reformprogram, der skal øge væksten og velstanden i Danmark. Reformprogrammet bør skabe bedre muligheder for efter- og videreuddannelse af hele arbejdsstyrken, lyder reaktionen fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA).

Traditionen tro runder Folketinget det politiske år af med en debat i Folketingssalen, den såkaldte afslutningsdebat.

Ved afslutningsdebatten annoncerede statsminister Mette Frederiksen (S), at regeringen forbereder et reformprogram, der skal øge dansk vækst og velstand. 

Ifølge statsministeren er ambitionen, at Danmark skal være et rigere, grønnere og dygtigere samfund. 

I Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) kalder konstitueret adm. direktør, Nadeem Farooq, statsministerens udmelding om nye reformer for positiv. 

”I FA er vi helt enige med regeringen i, at vi skal have fokus på innovation, uddannelse, jobskabelse og vækst.  Og at det kræver reformer,” siger Nadeem Farooq og fortsætter:

”Vi er også enige med regeringen i, at der skal fokus på alt fra folkeskoler til erhvervsuddannelser, men vi mener, at indsatsen også skal favne efter- og videreuddannelse på alle niveauer, hvis vi i Danmark skal indfri ambitionerne om at blive et rigere, grønnere og dygtigere samfund.”

Nadeem Farooq henviser til, at regeringens egen reformkommission forleden fremlagde en rapport, hvori kommissionen fx peger på, at selvom Danmark har øget investeringerne i uddannelse med 20 mia. kroner de seneste 25 år, er det kun en beskeden del af investeringen, som er tilfaldet personer over 35 år.

”Vi skal væk fra den opfattelse, at den uddannelse, man har taget som 25-årig, også er opdateret, når man er 55 år. Udviklingen på arbejdsmarkedet løber så hurtig, at hele arbejdsstyrken har behov for løbende kompetenceudvikling. Derfor er det helt afgørende, at regeringen i sit reformudspil indtænker kompetenceudvikling,” understreger Nadeem Farooq.

Afslutningsdebatten fandt sted onsdag. 

 

Udgivet d. 2.6.2021

Nøgleord