Lovgivning

Læs lovforslag om arbejdsmarkedspolitiske emner.

Alle regler om psykisk arbejdsmiljø er nu samlet i én bekendtgørelse, der træder i kraft 1. november i år. Det oplyser Beskæftigelsesministeriet.

Virksomheder, der opfylder en række kriterier, skal ifølge dansk lovgivning udarbejde en kønsopdelt lønstatistik.

Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) har i dag sendt sit høringssvar på Finanstilsynets nye anbefalinger til fit and proper-reglerne.

I et nyt notat giver Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) svar på de ansættelsesretlige spørgsmål, som typisk dukker op ifm. julefrokoster og vintervejr.

HR Dagen 2019 stillede blandt andet skarpt på den gode forandring og onboarding. Se eller gense oplæg fra dagen i artiklen.

Flere europæiske mænd skal tage barsel. Det mener et flertal i EU, som nu vil indføre to måneders øremærket barsel til begge forældre. De nye regler kommer til at gælde i Danmark senest ved årsskiftet 2021/2022.

Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) støtter i et høringssvar regeringens forslag om at sænke beløbsgrænsen for udenlandsk arbejdskraft.

Finansforbundet, Forsikringsforbundet og Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) holder fælles gå-hjem-møde om krænkende handlinger, herunder mobning og seksuel chikane. Det sker 2. april i Finanssektorens Hus i København.

Gik du glip af FA’s webstreaming om de nye IDD-kompetencekrav? Nu kan du se eller gense streamingen.

Et flertal i Rådet har besluttet at ændre markant i det såkaldte ansættelsesbevisdirektiv, som fastlægger, hvilke oplysninger der skal fremgå af ansættelsesbeviser.

Se eller gense streaming om den nye ferielov og den tilhørende forvaltningslov.

I forbindelse med det nye praktikpladsafhængige AUB sender ATP i disse uger forskudsopgørelser til landets virksomheder. Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) har udarbejdet materiale, der giver svar på de hyppigste spørgsmål om det nye AUB og om forskudsopgørelsen.

I forbindelse med det nye praktikpladsafhængige AUB sender ATP i begyndelsen af april forskudsopgørelser ud til landets virksomheder.

I april kan det offentlige arbejdsmarked blive ramt af storkonflikt. En konflikt med lukkede skoler og aflyste tog vil få betydning for finansansatte. Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) har derfor udarbejdet en FAQ, der guider finansvirksomheder igennem situationen.

HR-Dagen 2017 havde fokus på den kommende persondataforordning, arbejdsmiljø og fastholdelse af handicappede medarbejdere.

Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) har netop afgivet høringssvar til den nye databeskyttelseslov.

Finanssektoren er i fuld sving med at indrette sig efter de kommende dataregler, skriver Mariane Dissing, adm. direktør i FA, i en klumme i FinansWatch. Klummen kommer efter, at en partner i advokatfirmaet Bech-Bruun i et interview med FinansWatch har rejst tvivl om, hvorvidt finanssektoren er klar til de nye regler.

I samarbejde med en række organisationer, blandt andre FA, har Dansk Handicap Forbund udarbejdet en guide til ansættelse, fastholdelse og afskedigelse af handicappede medarbejdere. Guiden præsenteres på en konference i november. Alle FA's medlemsvirksomheder er velkomne til at deltage i konferencen.

Følg FA på de sociale medier og få ugentlige opdateringer om alt fra uddannelses- og arbejdsmarkedspolitik til annoncering af konferencer.

Regeringen vil oprette en fond, som alle private og offentlige arbejdsgivere skal betale til. Fonden skal sikre udenlandske ansatte, som kommer i klemme på det danske arbejdsmarked. Men det er ikke rimeligt, at ordentlige virksomheder skal betale regningen for de virksomheder, som ikke har styr på tingene, mener Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA).

EU's beskæftigelsesministre kunne ikke mønstre et kvalificeret flertal for EU's seneste kompromisforslag, der skulle sørge for en mere lige kønsfordeling i bestyrelser og ledelser i store virksomheder.

FA advarer regeringen mod at ophæve LO/DA's forslag til lov, for det vil både være overimplementering og gå ud over vækst og beskæftigelse.

Overenskomster trænger til et kritisk eftersyn.

FA havde den 28. oktober et debatindlæg i Altinget, hvor FA støtter regeringens planer om ændring af reglerne om kønsopdelt lønstatistik og viser hvorfor

Arbejdsmiljøklagenævnet modtog flere klagesager i 2013, og en stigende andel af afgørelserne omgør Arbejdstilsynets afgørelse. Sagsbehandlingstiden ved nævnet var faldende i 2013

Arbejdsmiljørådet lancerer i samarbejde med Videncenter for Arbejdsmiljø et nyt site med viden og inspiration til, hvordan arbejdsmiljøarbejdet (AMO) kan gribes an